Kylmiä kelejä vastaan suojautuminen on ensiarvoisen tärkeää, mikäli tahtoo nauttia ulkoilusta. Oikein, sään mukaan pukeutuminen auttaa lämpimänä pysymiseen. Lämmin ulkoilutakki on paras valinta Suomen vaihtelevaan säähän.

Neljä vuodenaikaa asettaa haasteensa ulkoiluvaatteiden hankintaan. Talvella on mukava kääriytyä paksuun toppatakkiin, kun taas muulloin pärjää hyvin kevyemmillä ja ohkaisemmilla vaatteilla.

Naisten talvitakit

Jokaiselle vuodenajalle löytyy runsas määrä naisten ulkoiluvaatteita. Ulkoilutakit tulevat usealta suurelta valmistajalta, joten valikoimaa on todella runsaasti. Myös pienemmät vaatevalmistajat tuovat laadukkaita naisten takkeja markkinoille. Toppatakit sekä kevyemmät treenitakit ovat jokaiselle naiselle välttämättömyyksiä, sillä talven kylmyyttä vastaan on suojauduttava niin työssä kuin vapaalla.

Talvitakit ovat usein untuvatakkityyppisiä toppatakkeja. Nykyään untuvatäytteen tilalla käytetään usein keinokuitutäytettä, mikä on aivan yhtä lämmin, kuin aito untuva, mutta helppohoitoisempaa. Myös moni parkatakki on mainio ulkoilutakki talvisäähän. Reilun mittainen parkatakki pitää myös reidet ja takapuolen lämpimänä, eikä kylmyys pääse pureutumaan takin alle kiristettävän helman ansiosta. Naisten talvitakkien erinomaisena puolena on nykyään hyvä hengittävyys sekä kosteudenpitävyys. Nykyisiin talvivaatteisiin on saatu paljon hyviä vaikutteita ja ominaisuuksia urheiluvaatteista.

Laadukas ulkoilutakki kestää useamman vuoden, joten lämpimään ja hyvään takkiin kannattaa jokaisen naisen panostaa. Vuodenaikojen sesonkien mukaan tulevat ulkoiluvaate alet kannattaa hyödyntää, jolloin helpommin raskii ostaa hiukan kalliimpaakin ulkoiluvaatetta itselle.

Tyylikkäät yksityiskohdat ulkoilutakeissa

Naisten ulkoilutakit ovat värikkäämpiä verrattuna miesten ulkoilutakkeihin. Väreinä ovat esimerkiksi pinkki, punainen sekä vaaleansininen. Esimerkiksi suomalainen vaatevalmistaja Rukka tuo ajoittain värikkäitä ulkoiluvaatteita naisten mallistoihin. Naisten ulkoilutakit saadaan muodikkaalla mallilla sekä pienillä yksityiskohdilla näyttämään todella tyylikkäiltä. Ajattomuus ja tyylikkyys kulkevat takeissa käsi kädessä.

Naisten ulkoiluvaatteissa on mukavan näköisiä yksityiskohtia, jotka antavat piristävää ilmettä vaatteelle. Esimerkiksi sporttisissa ulkoilutakeissa on käytetty pirteän värisiä tehosteita muun muassa vetoketjuissa, hihansuissa sekä hupuissa. Hillitymmät sekä tyylikkäämmät parkatakit sekä villakangastakit saavat mielenkiintoista ilmettä erilaisten leikkausten, taskujen, solkien sekä nahkaisten yksityiskohtien avulla.

Naisten takkien mitoitus

Suurin osa naisten takkien valmistajista käyttää yleismaallisia kokomerkintöjä. Usein kuitenkin talvitakit kannattaa valita reilun kokoisina, sillä usein kylmemmillä ilmoilla takin alle tulee laitettua reilummin vaatetta. Naisten ulkoilutakkeja valmistetaankin S-koosta jopa 5XL-kokoon.

Monen tyyliset ulkoilutakit d-mitoituksella varmistavat sen, että jokaiselle naiselle löytyy vartalotyypistä riippumatta tyylikkäitä ja laadukkaita takkeja.

Ulkoiluvaatteita on helppo ja mukava tilata netistä, sillä silloin säästyy kaupassa sovittamisen ja valitsemisen tuskalta. Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa kattavan valikoiman naisten takkeja, josta löytyy helposti mukavat ulkoilutakit niin metsäpolulle kuin kadullekin.