Hyvät ulkoiluhousut tekevät liikunnasta ja pihalla puuhailusta mukavaa! Hyvät ulkoiluhousut ovat vedenpitävät ja suojaavat lialta ja kylmyydeltä. Valitse lapselle tai nuorelle lämpöhousut talveen tai kevyet tuulihousut muihin vuodenaikoihin Kärkkäisen netistä!

Ulkoiluhousut kaikille keleille

Lasten ja nuorten toppavaatteissa sekä välikausikamppeissa on kiinnitetty erityistä huomiota saumojen vedenpitävyyteen, helppoon pukemiseen ja kulutusta eniten kokevien kohtien vahvistamiseen. Huomaa, että lapset liikkuvat ulkoillessaan eri tavalla kuin aikuiset. Lumessa ja rapakoissa peuhataan, istutaan ja pyöritään. Jokaisen sauman ja lahkeensuun tulee taata kuivat ja lämpimät olosuhteet ulkoilun iloille!

Kuorihousut pitävät tehokkaasti vettä ja tuulta. Niiden lämmönpitävyyttä voi säädellä pukemalla alle välivaatetusta lämpötilan mukaan. Kuorihousut eivät hätkähdä kuraistakaan keliä. Lasten softshell-housut ja -puvut ovat pehmeät ja hengittävät. Ne ovat sopivat erityisesti vauhdikkaaseen menoon. Vedenpitävien toppa- ja välikausihousujen ansiosta lapsi jaksaa touhuta ulkona ja puuhailla hiekkalaatikolla hyväntuulisena pitkään!

Toppahaalarit ja -housut pitävät lämpimänä

Toppahousut ovat pakkaskelien ehdoton valinta. Toppahousuissa ja -haalareissa on kuorihousujen tapaan kosteutta hylkivä päällykerros, mutta sisältä talvivaatteet on varustettu pehmeällä, lämpöä pitävällä vuorella. Lasketteluhousut eroavat toppahousuista siinä, että niissä on monoille sopivat leveät lahkeensuut, sekä usein myös lumilukko. Lasketteluhousuissa on tavallisesti myös joustavat henkselit, joilla housut saa pysymään hyvin paikoillaan kovassakin menossa.

Housujen hyvä istuvuus tekee ulkoilusta miellyttävää ja liikkumisesta vaivatonta. Ulkoiluhousujen tulisi kuitenkin istua vartalolle napakasti, jotta välttyisit ikävältä housujen nostelemiselta. Vyötärön tulee asettua mukavasti takin alle, jotta lunta tai kosteutta ei pääse livahtamaan iholle asti. 

Lasten ja nuorten ulkovaatteissa käytännöllisyys on etusijalla

Lasten ulkoiluvaatteissa ulkonäköä tärkeämmäksi nousevat käytännölliset kriteerit. Ulkoiluvaatteet tulisi valita niin, että lapsen on helppo pukea ja riisua ne itse. Housujen kanssa tulee saada kengät helposti jalkaan, eivätkä vaatteet saa kiristä, puristaa, hangata tai tuntua epämukavilta. Ulkona touhuaminen on entistä hauskempaa, mikäli kylmä ilma ei pääse jäykistämään jäseniä, eikä kosteus tunkeutumaan ulkovaatetuksen lävitse. Huomioi, että aivan pienet lapset joutuvat istumaan esimerkiksi kärryissä pitkiäkin aikoja paikoillaan. On tärkeää, että lapset tuntevat olonsa tällöinkin mukavan lämpimiksi.

Nuoriso arvostaa hyvännäköisiä vaatteita enemmän. Trendikkäät värit ja hyvä istuvuus nousevat vaatimuslistan kärkeen, mutta nuortenkaan kohdalla teknisistä ominaisuuksista ei tule tinkiä. Liikunnasta ja ulkoilusta tulee elinikäinen ilo, kun sen parissa viihtyy jo nuorena säästä riippumatta!

Kärkkäisen valikoimasta löytyy monipuolisia vaihtoehtoja ulkoiluhousujen valintaan niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Tutustu verkkokaupan tarjouksiin ja vaihteleviin ale-tuotteisiimme! Kärkkäisen verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden, jokaisena vuodenaikana!