Akkuporakone on yksi kotiverstaan kulmakiviä. Akkuporakone sopii pieniin ja suuriin rakennus-, purku ja korjaustöihin. Akkuporakoneen tärkeimpiä ominaisuuksia tehokkuuden lisäksi ovat keveys, helppokäyttöisyys ja akun kesto.

Millainen akkuporakone on paras?

Tehokas akkuporakone saa reiän kovempaakin pintaan vaivatta. Se jaksaa pyörittää helposti tiukankin ruuvin haluttuun paikkaan. Tehokas kone on oikea valinta ahkeralle kotiporaajalle sekä ammattikäyttöön, mutta jos tarkoituksena on lähinnä saada ruuvailtua taulun koukkua seinään, ärhäkkä peli voi tuntua turhan jykevältä. Tehokkuus tuntuu myös hinnassa, joten mieti, mihin ominaisuuksiin haluat akkuporakoneesi kohdalla sijoittaa. Hyvä akkuporakone kotikäyttöön on simppeli ja suhteellisen kevyt peruskone tai jos varsinainen poraaminen ei ole ykkösprioriteetti, käyttötarvetta vastaa jopa pienikokoinen ruuvinväännin. 

Kaksi akkua sujuvaan työskentelyyn

Akkuporakone sisältää tavallisesti kaksi akkua, joista toista voi ladata sillä aikaa kun toinen on käytössä. Lataukseen ei kuitenkaan soisi kuluvan tuntitolkulla aikaa, koska kiireisen työn keskeytyminen akkujen lautauksen vuoksi ärsyttää suunnattomasti. Akkujen jatkuva vaihtelukin kiristää nikkarin hermoja, joten panosta hyvään akkuun ja säilytä akkuja oikeaoppisesti. Akkuporakone ei välitä kuumasta auringonpaisteesta eikä kireästä pakkasesta. 

Kiinnitä huomiota akun kokoon: raskas akku painaa kädessä ja käsi väsyy  jatkuvassa porauksessa. Kuitenkin akkuporakoneen muotoilu ja rakenne on suunniteltu kompensoimaan akun painosta johtuvaa rasitusta, joten akkuporakoneen käyttöä ei sironkaan käden tarvitse suotta pelätä. Akkuporakone sopii niin miehen kuin naisenkin työkalupakkiin.

Mitä ominaisuuksia akkuporakone tarvitsee?

Porakoneen istukan koko määrittelee sen, kuinka suuren poranterän porakoneeseen voi asettaa. Tavallisesti istukka avautuu 10 millimetrin terälle, mutta jos tarve on suuremmalle terän kannalle, huomio seikka konetta valitessa. Ruuvauksessa istukan koolla ei ole merkitystä, sillä adapteriin asetettavat päät ovat keskenään saman kokoisia.

Akkuporakoneen terän vaihto on helppoa ja nopeaa. Pää avataan tavallisesti kärjestä pyöräyttämällä ja vaihdon jälkeen taas kiristämällä. Siirtyminen eteen- ja taaksepäin, auki ja kiinni, onistuu suunnanvaihdinta painamalla. Akkuporakoneen käytön oppii tumpelonpikin nopeasti ja esimerkkiä voi katsoa vaikka terän vaihtoa esittelevästä nettivideosta.

Akkuporakoneet on varustettu monipuolisilla lisävarusteilla, joiden merkitystä kannattaa pohtia omaa laitetta valitessa. Porakoneen päähän syttyvä porausvalo on käytännöllinen ja ilahduttava lisä, samoin magneettinen ruuvauspää, mutta monet muut lisävarusteet kannattaa pohtia omaa käyttöä ajatellen. Tuleeko porakoneen mahtua riippumaan työkaluvyössä? Tarvitsetko akkuporakoneeseen iskuvoimaa? Tuletko säilyttämään porakonettasi sille varatussa salkussa?

Parhaat akkuporakoneet, kuten vertailujen testivoittajat Makita, Ryobi ja DeWalt, löydät helpoiten Kärkkäisen verkkokaupan kautta. Tutustu valikoimaan ja vertaile hintoja, näppärä ja tehokas akkuporakone voi löytää tiensä kotiverstaaseesi yllättävän edulliseen hintaan! Kärkkäisen verkkokauppa palvelee sinua ympäri vuorokauden! Seuraa mahtavia tarjouksia ja lisääntyvää valikoimaamme, löydät takuulla sinulle parhaiten sopivat työkalut vaivatta!