Retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat mukavaa vastapainoa arjen istumatyölle ja sisällä oleskelulle. Retkeillessä kunto kohenee ja ajatus virkistyy. Metsästys tarjoaa teknologian turruttamalle mielelle luntokokemuksia ja yhteisöllisyyttä. Eräelämä kaikessa yksinkertaisuudessaan edustaa monelle myös tavoiteltavaa unelmaa.

Retkeily saa mielen virkeäksi

Retkeillessä jalat vievät mutta mieli lepää. Retkeily ja patikointi ovat innostavia tapoja viettää aikaa luonnon äärellä sekä nauttia liikunnasta omaan, leppoisaan tahtiin. Rinkka selässä voi tuntea huumaavaa vapauden tunnetta kun erämaa kutsuu! Aloittelevan retkeilijän ei kuitenkaan kannata testata heti erätaitojaan monen yön vaellusreissulla. Saman kokemuksen äärelle voi päästä jo lyhyellä metsälenkillä tai päiväpatikalla. Reppuun pakatut termoskannu ja eväät takaavat ansaitun tauon. Ruoka maistuu aina paremmalta luonnon helmassa!

Retkeilyasusteet ja -varusteet riippuvat täysin niin retkeilijästä kuin matkan pituudesta. Pikapyrähdyksille ei periaattessa tarvitse muuta kuin maastoon sopivat jalkineet ja säähän tarkoitetut vaatteet. Pidemmille reissuille mukaan kannattaa pakata ainakin tarvittava määrä vaatetta, retkiruoka ja ruoantekovälineet, puukko, valaisin, makuupussi sekä mahdollisesti teltta majoitusta varten. 

Oman lähialueen retkeilypaikat ja reitit voi selvittää netin keskustelufoorumeilta sekä luontoon.fi -sivustolta. Vaikka monet yhdistävät retkeilyn ja patikoinnin lähinnä pohjoisen etuoikeudeksi, hyviä retkipaikkoja löytyy ympäri Suomen, aina Etelä-Suomea myöten! Vinkkejä retkeilyn aloittamiseen kannattaa hakea luontoon ja retkeilyyn keskittyviltä nettisivuilta, kirjoista sekä retkeilyblogeista.

Metsästys ja kalastus, rauhoittavaa odottelua

Kahvi jäähtyy termarissa, viileä syyskeli kipristää jalkoja. Ase lepäilee kevyesti olkapäätä vasten, koira haistelee vieressä valppaana, radiopuhelin rätisee mahdollisista riistahavainnoista. Saaliin odottelu, metsässä samoaminen ja tuttu metsästysporukka ovat monelle metsästäjälle tärkeä osa harrastusta. Hyvät varusteet ja oikeanlaiset metsästysasusteet takaavat turvallisen kanssakäymisen eläinten ja muiden metsässä liikkujien kesken. 

Kalastus ei ole useimmille pelkkä harrastus – se on elämäntapa. Vaikka muhkea kalansaalis onkin monen kalastajan tavoite, se ei ole päällimmäinen syy vesillä liikkumiseen. Laineiden liplatus tai kosken kuohunta vie hyvällä tavalla ajatukset pois arjen kiireestä ja työn touhusta. Kalastus onkin erinomainen ajanviete nykypäivän hektisessä maailmassa, sillä kuten metsästyskin, myös kalastus on enimmäkseen odottelua.

Kärkkäinen on monipuolisella valikoimallaan erinomainen retkeilykauppa! Metsästyskamppeet, patruunat sekä asetarvikkeet, kalastusvälineet ja retkeilyvarusteet saat helposti ja kätevästi saman katon alta. Kärkkäinen palvelee sinua kaikkina aikoina, vuoden ympäri. Tutustu tarjontaan ja lähde kohti uusia seikkailuja Kärkkäisen verkkokaupan kautta!