Kun lämpötila hiukankin laskee, suomalainen nainen vetää mielellään paljaiden nilkkojensa suojaksi paksut villasukat. Kesäsäällä sääret saavat näkyä, mutta juhlaetikettiin kuuluvat helleilmoillakin ohuet sukkahousut tai pitkät stay up-sukat.

Suomalainen nainen on pukeutumisessa ennen kaikkea käytännöllinen. Suositut legginsit ovat loistava vaate kotioloihin tai työpaikoille, jossa pukukoodia ei ole. Sukkahousut mielletään yhä vahvasti juhla-asusteeksi. Monet iäkkäämmät muistavat vielä ajan ennen naisten pitkiä housuja. Kesät ja talvet kuljettiin pitkissä sukissa ja sukkanauhoissa. Sukat tuskin tarjosivat kylminä talvipäivinä tarpeeksi lämpöä paleleville reisille! Sotien jälkeen asenneilmapiiri housuja käyttäviä naisia kohtaan onneksi muuttui. Sukkanauhoja näkeekin enää vain sensuelleissa alusvaattekuvastoissa. 

Nilkkasukista villasukkiin

Polvisukat ja pidemmät, niin kutsutut ylipolvensukat ovat haluttuja asusteita hameen tai ohuiden housujen kanssa viileille syys- ja kevätkeleille. Nilkkasukat ovat kuitenkin ylivoimaisesti suosituin, jokanaisen arkiasuste, jotka pujahtavat jalkaan useimmiten farkkujen kaveriksi. Nilkkasukissa riittää valinnanvaraa! Ne voivat olla hauskat ja värikkäät, pitsikoristeiset tai huomaamattoman yksiväriset. Kesäkeleille pikkukenkien pariksi sopivat elegantit, varrettomat sukat.

Kun ilmat kesäkelien jälkeen viilenevät, alusvaatelaatikosta kaivetaan esiin monenkirjavat villasukat. Suomalainen on hulluna villasukkiin, niitä myydään käsityömyyjäisissä ja markkinoilla, niitä putkahtelee esiin lähes jokaisen pukinkontista ja niiden tekemiseen jaetaan ohjeita lehdissä, netissä ja blogeissa. Neuleohjeiden esiin kaivaminen ja puikkojen kilinän kuunteleminen onkin monelle tapa rentoutua arjen puurtamisesta. Sukkien tekoon tarkoitetut langat ovat usein sekoitetta, jotka on tarkoitettu kestämään kovaa käyttökulutusta. Jos omat taidot tai aika eivät riitä villasukkien neulomiseen, mukavia ja lämpimiä pörrö- tai villasukkia löydät helposti myös verkkokaupan valikoimista.

Sukkahousut pukevat juhlaan

Miesten ja naisten juhlapukukoodi on sukkien osalta hieman erilainen. Siinä missä miehen kuuluisi käyttää housujen tai kenkien kanssa yhtenäisiä sukkia, naisten sääret verhoutuvat parhaiten lähes huomaamattomiin ihonvärisiin stay up-sukkiin tai sukkahousuihin. Mikäli asu antaa myöten, toinen tyylikäs vaihtoehto ovat tummat, läpikuultavat juhlasukkahousut. Mikäli asuna on housupuku, tulisi sukkien silti olla läpikuultavan ohutta materiaalia. Legginsit eivät ole oikea valinta arvokkaisiin juhliin.

Rennommissa juhlatilaisuuksissa on sijaa ilottelulle. Villit verkkosukkahousut, sähäkät koristellut tai kirkuvan punaiset sukkikset nostavat juhla-asunkin aivan uudelle tasolle. Sukkahousuja onkin hyvä varata erilaisiin tilaisuuksiin – vain kesäisissä rantabileissä on asiallista astella sääret paljaina.

Sukat ovat nöyriä palvelijoita, niitä kaipaa kipeästi silloin, kun ne jäävät jalasta. Tututkin jalkineet hiostavat, hankaavat ja kipeyttävät jalat rakoille ilman sukkia.

Tutustu Kärkkäisen verkkokaupan monipuoliseen ja edulliseen sukkavalikoimaan. Muista myös liikkuvalle ja aktiiviselle naiselle sopivat, laadukkaat urheilusukat!