Sukat ovat parhaimmillaan silloin kun niihin ei tarvitse kiinnittää mitään huomiota. Ne pysyvät napakasti mutta eivät kiristä, sopivat päällä olevaan asuun sekä pitävät jalat kuivina ja lämpiminä. Sukkien kanssa on myös helppo irrotella silloin, kun peruspuvusto kaipaa pientä piristystä.

Puuvillaa kesään, villasukat talveen

Sukat valmistetaan pääasiassa puuvillasta. Pieni prosenttiosuus keinokuitua kuitenkin varmistaa sukan kestävyyden kerrasta toiseen. Puuvilla kestää hyvin käyttöä, toistuvia pesuja ja on jalassa miellyttävän tuntuinen. Puuvilla ei kuitenkaan pidä kosteana lämpöä, vaan muuttuu jalassa ikävän kylmäksi. Villa sietää kylmää ja kosteaa paremmin. Villasukat ovatkin paras valinta talvikeleille, kumisaappaan sisään ja työkenkiin ulkosalla.

Miesten villasukat joutuvat usein kovalle käytölle. Tästä syystä villasukkien materiaali on paljon muutakin kuin villaa – keinokuitu auttaa sukkaa selviytymään paremmin pesukoneen käsittelystä huopumatta. Käsityölangat ovat myöskin usein villasekoitetta – niistä tehdyt villasukat kestävät käyttöä ja ovat persoonallinen valinta. 

Urheilusukka pitää jalat kuivina

Himoliikkuja arvostaa napakasti istuvia urheilusukkia. Sukat pitävät hyvin hien ja kosteuden, eivät haise ja kuivuvat nopeasti. Varrettomat sukat jättävät mukavasti tilaa liikkumiselle, eivätkä purista tai hiosta tarpeettomasti. Halvat sukat voivat urheillessa olla jopa terveysriski. Marketin nilkkasukalla tai valkoisella tennissukalla on taipumus hiostua urheilukengän sisällä kosteaksi, mikä voi aiheuttaa kipeitä hiertymiä tai rakkoja. Edulliset puuvillasukat ovat kuitenkin hyvä valinta arkikäyttöön.

Urheilusukat ovat usein synteettistä materiaalia, joka kestää aktiivisimmankin liikkujan menoa. Vaatteiden ahkera peseminen kuluttaa tekstiiliä, mutta koska jaloilla on tapana hikoilla, sukkien tuleekin sietää toistuvaa pesua. Laadukkaan urheilusukan tulisi palautua muotoonsa jokaisen pesun jälkeen.

Sukilla voi rikkoa etiketin tyylikkäästi

Suomalaisia miehiä parjataan tennissukkien käytöstä sandaalien kanssa. Kuitenkin pitkävartiset tennissukat voivat nuoren miehen jalassa olla kesäsäällä huipputrendikkäät! Jos sukkien kanssa haluaa pelata varman päälle, on etiketin mukaista pukea kenkien tai housujen kanssa samanväriset sukat. Toisaalta tämän säännön rikkominen antaa tilaa leikittelylle – sukat ovat piilossa suurimman osan päivää, mutta kun on aika istahtaa rennosti alas, lahkeen alta paljastuukin värikkäät raidat tai suosittu sarjakuvahahmo. Jos suosit muuten neutraalia väripalettia tai et tiedä kuinka lisäsit väriä pukeutumiseesi, sukat ovat helppo ja edullinen keino aloittaa oman tyylin metsästys! Puhtaat ja ehjät sukat ovat kuitenkin aina likaisia ja reikäisiä sukkia tyylikkäämmät, olivatpa ne missä väreissä tahansa.

Kärkkäisen verkkokaupan valikoimista löydät jaloillesi sopivimmat sukat. Olipa valintasi sitten pehmeät villasukat tai ohuet nilkkasukat, Kärkkäisen verkkokauppa palvelee sinua vuorokauden ympäri, missä ja milloin vain.