Meille nykyajan ihmisille musiikki on normaali osa elämäämme. Olemme tottuneita musiikin kuunteluun ja pidämme sitä jotenkin itsestään selvyytenä. Kodissa, autossa ja lähes kaikkialla julkisissa tiloissa kuulemme musiikkia. Toisin oli vielä viime vuosisadan alussa, jolloin äänilevyt tekivät vasta tuloaan markkinoille ja niiden kuuntelu oli harvinaista hupia.

Ensimmäinen musiikkia tallentava ja toistava laite oli käsin veivattava gramofoni 1800-luvun lopulla. Tuolloin kehittyi musiikkialan levy-yhtiöt, jotka ovat vastanneet äänitemusiikin levityksestä kaikkialle maailmaan. Äänilevyjen valtakausi kesti käytännössä koko viimevuosisadan, jonka jälkeen kehitys on siirtynyt vahvasti netin puolelle. Levysoittimet ovat kuitenkin alkaneet nostaa uudelleen arvoaan ja useat musiikintuottajat panostavat nykyään myös laadukkaisiin vinyylilevyihin.

Gramofonista matka kotiteatterijärjestelmään

Historiallisissa elokuvissa gramofonit näyttäytyvät koko perheen yhdistävinä soittimina. Soittimen neulan osuessa levyn pintaan huoneeseen alkoi tulvia musiikkia, jota aikaisemmin ei ollut edes kuultu. Perheet, suku ja ystävät kokoontuivat yhdessä ihmettelemään tuota outoa ilmiötä.

Hiljalleen savikiekko korvautui vinyylilevyllä ja soittimet kehittyivät sähköistymisen myötä. LP-levyt eli pitkätoistotallenteet olivatkin pian kaikkien saatavilla, joten musiikki alkoi lisääntymään kaikkialla. Levysoittimesta tuli joka kodin vakiovaruste, ja nostalgiset LP-levyt täyttivät musiikkikaupat ja kotona kirjahyllyt. Cd-levyt ja -soittimet syrjäyttivät vinyylilevyt suhteellisen nopeasti. Pieneen cd-levyyn mahtui huomattavasti enempi musiikkia edeltäjäänsä verrattuna. Nykyään cd-levyt ovat korvautuneet hyvin pitkälti internetistä ladattavalla musiikilla.

Kotona on myös mukava rentoutua musiikin lisäksi elokuvien avulla. Laadukas dvd-soitin tai blu-ray-soitin tarjoaa korkeatasoista kuvaa. Uudet blu-ray-soittimet tarjoavat 4K-tarkkuuden kuvaa, jonka ansiosta katseluelämys on visuaalisesti aivan huikea. Blu-ray-soittimet ovat varusteltu korkeatasoisella äänentoistolla. Nykyiset kotiteatterijärjestelmät ovatkin saaneet nostetta juuri blu-ray-soitinten ansiosta. Kotiteatterijärjestelmät tuovat todella korkeatasoisen elokuvaelämyksen kotiin. Studiotasoisen äänentoistonsa myötä kotiteatterijärjestelmä luo aidon tuntuisen elokuvakokemuksen kotisohvalle.

Karaokelaitteet mukavaan yhdessäoloon

Musiikista nauttiminen ei rajoitu pelkästään sen kuuntelemiseen. Siitä iloita myös itse laulamalla. Hyvät karaokelaitteet kotiin hankittuna antavat mahdollisuuden hauskaan yhdessäoloon hyvän musiikin parissa.

Karaokelaitteet sekä -soittimet ovat kehittyneet hurjasti viime vuosina. Esimerkiksi Madboy STOCKER-karaokesoitin on toiminnaltaan selkeän yksinkertainen. Ilman levyjä toimiva soitin yhdistetään nettiin, josta voidaan valita haluamat kappaleet. Soitin toistaa lähes kaikkia maailman karaokeformaatteja, joten laulettavien kappaleiden määrä on huima. STOCKER toimii myös tavallisena cd- ja dvd-soittimina.

Kotona viihtyy entistä paremmin, kun kodin viihde-elektroniikka on kunnossa. Mukaviin musiikki- ja elokuvahetkiin Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa laajan ja monipuolisen soitinvalikoiman. Kärkkäisen kilpailukykyiset hinnat sekä nopeat toimitusajat ovat musiikin ystävien mieleen!