Rannekello ei ole pelkästään ajan näyttäjä ranteessa, vaan se on usein myös osa pukeutumista ja tyyliä. Siksipä rannekelloja onkin todella laaja valikoima, jotta jokainen löytäisi omaan tyyliin sekä makuunsa sopivan kellon.

Joskus paljon käytetty kello alkaa pysähtelemään, ranneke nuhjaantuu tai lukitus hajoaa. Onneksi kelloihin löytyy hyvin varaosia, joten vanhasta rannekellosta saa vielä aivan uuden veroisen ja toimivan pelin.

Rannekkeet ovat helppo vaihtaa

Usein kello toimii vielä aivan moitteettomasti, mutta ranneke kuluu käytössä. Etenkin fyysisen työn tekijällä kellon ranneke voi joutua kovallekin kulutukselle. Kulunut tai muuten rikkinäinen ranneke voi aiheuttaa sen, että koko kello putoaa huomaamatta ranteesta ja näin ollen katoaa omistajaltaan.

Rannekellon kuntoa kannattaa välillä tarkastella. Etenkin kankainen sekä nahkainen ranneke saattaa kulua huomaamatta tai rannekkeen ompeleet voivat ratkeilla. Mikäli huomaa kulumista tai lukitus näyttää löystyneen, kannattaa tilata uusi ranneke netistä. Uuden rannekkeen lugivälin tulee olla sama, mitä entisessä, eli rannekkeen kiinnityskohdan leveys täytyy täsmätä kellon kanssa.

Kellon rannekkeen kiinnitystavasta riippuen tarvitset vaihtamiseen vain hiukan sorminäppäryyttä sekä pientä ruuvimeisseliä tai jousitappityökalua. Jousitappityökalu ei tosin ole pakollinen, sillä rannekkeen kiinnitysjousen voi saada sorminkin hyvin laitettua. Kellon rannekkeen voi toki vaihdattaa myös alan liikkeissä eikä se maksa paljoa, jos sinulla on jo uusi ranneke hankittuna.

Rannekkeen vaihto vaihtaa myös kellon tyyllin. Garminin älykelloihin on saatavana tyylikkäitä nahkaisia rannekkeita kumisten rannekkeiden tilalle. Pienellä vaivalla Garmin Fenix -ranneke luo älykellosta tyylikkään näköisen rannekellon.

Rannekelloon uudet paristot

Kun rannekellon aika alkaa jätättämään tai viisarit lakkaavat toimimasta, kyseessä on yleensä aina paristojen loppuminen. Rannekellojen paristot ovat pitkäikäisiä, mutta joskus kosteus tai kovat lämpötilan vaihtelut rasittavat paristoa sen verran voimakkaasti, että ne menettävät varauksensa.

Rannekellon paristo sijaitsee kellon takana, kannen alla. Pariston vaihtaminen ei ole haastavaa ja sen voi helposti suorittaa myös itse.  Kelloliikkeissä toki vaihdetaan myös paristoja rannekelloihin, mutta työstä peritään maksu.

Yleisimmät rannekellot toimivat nappiparistoilla. Avaamalla kellon takakannen voi vanhasta paristosta tarkistaa millainen paristo kyseiseen kelloon kuuluu. Itse pariston vaihto on nopea toimenpide ja uutta virtaa saava rannekello jaksaa taas näyttää oikeaa aikaa useita vuosia.

Älä heitä takkuilevaa tai rannekeviallista kelloa pois, vaan tilaa Kärkkäisen verkkokaupan laajasta varaosavalikoimasta kellollesi uudistusta. Vanha kello palvelee vielä vuosia eteenpäin, kunhan pidät siitä hyvää huolta varaosien avulla.