Kankaat muuntautuvat vaatteiksi, verhoiksi, laukuiksi ja moneksi muuksi. Ompelua harrastavat osaavat arvostaa kankaiden laatua ja helppoutta. Kankaista ompelija ompelee mitä kauniimpia tuotteita ja kokonaisuuksia.

Jos harrastat ompelemista, kannattaa sinun tutustua käsityöblogeihin ja harrasteompelijoiden töihin. Netissä jaetaan monenlaisia ideoita ja ohjeita erilaisiin käsitöihin. Kankaat ovat silti aina avain asemassa työn lopputulokseen. Hyvä ompelutaito ei korvaa huonoa tai vääränlaista kangasta.

Verhokankaista ompelee verhot vähemmänkin ompelua harrastanut

Verhokankaat moninkertaistavat verhojen valikoiman. Jos tykkäät ommella, verhokankaita löytyy niin suuri valikoima, että jokainen löytää varmasti mieluisan verhokankaan itselleen. Verhokankaat on suunniteltu juuri verhoiksi, eikä niistä kannata ommella esimerkiksi vaatteita.

Itsetehdyt verhot takaavat uniikin vaihtoehdon kotiin. Jos kotoasi tai naapuriltasi löytyy ompelukone ja et ole aikaisemmin ommellut, kannattaa kokeilla verhojen ompelua. Verhojen ompelu on hyvä syy lähteä kokeilemaan ompelemista.

Vallilan kankaat ovat yksi suosituimmista kangasmerkeistä. Kuviot ja värit ovat tätä päivää ja materiaalit ovat kestäviä ja helppoja. Kauniit Vallilan kangasvalikoimat löydät helposti Kärkkäisen verkkokaupasta.

Trikookankaat muuntautuvat lastenvaatteiksi

Trikookankaat ovat yleistyneet viime vuosina varsinkin lasten vaatteissa. Trikookangasvalikoimat ovat laajentuneet ja valikoimasta löytyy mitä ihanampia kuoseja ja värejä. Trikookangasta käytetään lastenvaatteissa paljon sen joustavuuden ja mukavuuden takia. Lisäksi hyvä trikookangas kestää käyttöä ja pesua.

Trikookankaat ovat varmasti lastenvaatteita ompelevalle mieluinen ja ehkä vähän haastavampi kangas ommella. Trikookankaita käytetään vaatteiden lisäksi muun muassa lakanoissa ja erilaisissa peitoissa ja pussukoissa. Netistä löytyy muonipuolisia ohjeita erilaisiin ompelutöihin.

Trikookankaissa ei säästellä värejä tai kuvioita. Trikookankaista löytyy lapsille sopivia kuoseja, esimerkiksi prinsessoja, supersankareita ja eläimiä. Trikookankaista nauttivat niin ompelijat kuin käyttäjätkin! 

Vahakankaat arkeen ja juhlaan

Vahakankaat ovat ehdottomasti suosituin materiaali pöytäliinoissa. Vahakangas on kestävä ja helppohoitoinen. Vahakankaat ovat erityisesti lapsiperheissä hyvin suosittuja. Vahakangasta voi pyyhkiä kuten pöytää, ja se ei ime itseensä likaa, niin kuin esimerkiksi puinen pöydän kansi.

Monet vahakankaat voidaan myös pestä haaleassa hienopesussa, kun ei käytetä linkousta. Pesuaineeksi suositellaan nestemäistä kirjopyykkiainetta. Silityskin onnistaa ykkösellä, jos vahakangas meinaa jäädä ryppyiseksi.

Unohda aikaisempi käsitys vahakankaiden kuvioista, sillä nykyään kangasvalikoimat ovat laajentuneet ja valikoimasta löytyy mitä sievimpiä vahakankaita. Vallilan vahakankaat ovat oiva esimerkki siitä, miten vahakankaiden kuviot voivat olla juhlavia ja koristeellisia. Kuvat ja kuviot sopivat erinomaisesti myös juhlapöytään.

Tilaa kankaat netistä Kärkkäisen verkkokaupasta. Tee nopeat ja helpot kaupat kankaista, sekä muista kodin tekstiileistä Kärkkäisen verkkokaupassa.