Hygieniatuotteet ovat ihmisten yksityisimpiä tavaroita – vierailla ei ole tapana kurkkia isäntäperheen kylpyhuoneen kaapin sisältöjä. Jos yökyläreissulla kuitenkin iskee tarve lainata jotain tuotetta, asiasta voi nolostumatta kysäistä.

Apua, terveyssiteet loppuivat!

Yleisen naistenvessan kopin takaa saattaa kuulua nolo kuiskaus, ”olisiko kenelläkään terveyssidettä lainata?” Pikkuhousunsuojan tai siteen voi sujauttaa wc-kopin alta kysyjälle ilman suurempaa numeroa. Työpaikalta terveyssiteitä voi löytyä vapaasti otettavina naisten vessassa. Opiskelijat saavat niitä kysyttäessä usein kouluterveydenhoitajalta. 

Laastareita löytyy lähes jokaisesta lääkekaapista. Niitä kuljettavat mukanaan myös usein pienten lasten vanhemmat. Lainatessasi laastaria heidän käsilaukkunsa kätköistä, joudut todennäköisesti valitsemaan jotain prinsessa tai Star Wars -laastareiden väliltä. Jos haava nirhaisee, eikä laastareita löydy edes Muumi-kuosilla, hätäavuksi voi sutaista kääreen paperista tai vanutuposta. Hoitolaukun uumenista voi löytyä myös käsipyyhkeen virkaa tarvittaessa toimittavia kosteuspyyhkeitä. Nenäliinoja kuljettaa mukanaan monikin, ainakin vanhemmilla ihmisillä on lähes aina pieni nenäliinapeketti mukanaan. 

Jos wc-paperi loppuu kriittisellä hetkellä, lautasliinoihin tai talouspaperiin ei kannata turvautua, saat vain pöntön tukkoon. Parempi konsti on soittaa kiltisti naapurin ovikelloa, ehkäpä hänkin silloin tohtii vastavuoroisesti lainata sinulta tarpeen vaatiessa jotain.

Varaa tarpeeksi

Noloihin tilanteisiin ei tarvitse päätyä. Varaa terveysside vaikka jokaisen käsilaukun pikkutaskuun, näin sinulla on tarjota sellainen myös punastellen asiasta kyselevälle kollegallekin. Jos tarvitset esimerkiksi inkontinenssituotteita, varaa niitäkin hätävaraksi kassiin ja vaikka takin taskuun. 

Ota pienten lasten vanhemmista mallia ja sujauta taskun pohjalle myös paketti laastareita, kuosin voit valita maun mukaan. Vessapaperin loppumista ei tarvitse pelätä kun varaudut suurella säästöpakkauksella ja ostat uuden aina viimeisen paketin avautuessa. Vanupuikotkin on syytä hankkia usean kappaleen erinä, ne eivät vie kaapissa edes paljoa tilaa.  

Esille vai piiloon?

Vaikka vierailla ei olisikaan kylpyhuoneen kaappeihin mitään asiaa, kannattaa yksityisimmät tuotteet silti säilöä lukolliseen kaappiin tai muuhun turvalliseen paikkaan. Hygieniatuotteissa ei toki ole mitään hävettävää, mutta esimerkiksi erilaiset lääkkeet tai intiimihygieniatuotteet on syytä pitää poissa varsinkin lasten käsistä, pääasiassa niiden sisältämien aineiden vuoksi. Jos kylpyhuoneessa on paljon kosteutta, se ei välttämättä ole paras paikka lääkkeille ja voiteille. Ei varsinkaan jos lääke on hätätapausten varalle ja kylpyhuone on pitkään varattuna. Parempi paikka säilytykseen onkin esimerkiksi makuuhuone.

Tarvitsemasi hygieniatuotteet, ihokarvanpoistoaineet, wc- ja talouspaperit sekä vetopyyhkeet omiksi ja ystävien tarpeiksi saat kätevimmin Kärkkäisen verkkokaupan kautta.