Kylpyhuone ja sauna remontoidaan hyvän suunnittelun pohjalta. Mieti siis tarkkaan, millaisia ominaisuuksia odotat saunalta ja kylpyhuoneelta. Mihin tarvitset valaistusta ja millaisia kylpyhuonekalusteita tarvitset?

Kylpyhuoneen ja saunan suunnittelussa on hyvä käyttää ammattitaitoista suunnittelijaa. Ammattitaitoinen suunnittelija osaa miettiä käytännöllisyyden mutta myös tilojen viihtyvyyden. Listaa ensin ylös kuitenkin asioita, mitä haluat tiloihin, ja kerää vaikka kuvia mieleisistä kylpyhuoneista ja saunoista. Netistä löydät paljon ideoita ja kuvia, joita kannattaa hyödyntää.

Kun kylpyhuone ja sauna on suunniteltu toimivaksi, on aika valita tuotteet. Kärkkäisen verkkokaupasta löydät laajan valikoiman tuotteita, kuten kylpyhuonekalusteet, suihkuseinät, saunajakkarat, hanat ja wc-istuimet.

Saunan tärkein varuste on hyvä kiuas

Saunan tärkein elementti on tietenkin kiuas. Ilman kiuasta sauna ei ole sauna vaan tavallinen huone lauteineen. Makuasia on, haluaako sähkökiukaan vai puukiukaan. Puukiuasta ei tietenkään voi laittaa saunaan, jossa ei ole savuhormia.

Millainen on hyvä kiuas? Hyvä kiuas on riittävän tehokas saunan kokoon nähden ja pitää saunan tehokkaasti lämpimänä.

Kolme syytä valita sähkökiuas

  1. Sijoiteltavuus: sähkökiukaan voi periaatteessa sijoittaa mihin vain.
  2. Helppous: sähkösaunaa osaa käyttää kuka tahansa ja sen lämpenemistä ei tarvitse vahtia.
  3. Vaivattomuus: lähes jokaisessa sähkökiukaassa voi kiukaan säätää tiettyyn lämpöön ja tietylle ajalle.

Kolme syytä valita puukiuas

  1. Tunnelma: elävä tuli kiukaassa antaa koko saunaan rauhoittavan tunnelman.
  2. Sähköriippumattomuus: saunan voi lämmittää, vaikka olisi sähkökatkos.
  3. Ilmanvaihto: lämpenevä puukiuas vaihtaa tehokkaasti saunan ilmaa.

Sähkökiuas on nopea ja helppo ratkaisu mutta puukiukaasta tulee sellaista tunnelmaa, mitä sähkökiuas ei pysty tarjoamaan. Sähkökiukaat toimivat siis sähköllä, ja niistä löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja.

Puukiukaat toimivat nimensä mukaan puulla. Kiukaassa on pesä, johon puut laitetaan palamaan, ja näin saadaan kiuas ja sauna lämpimäksi. Puukiukaat täytyy sijoittaa tarkasti, ja lämmitys on vaivalloisempaa verrattuna sähkökiukaaseen.

Hyvät kiuaskivet parantamaan löylyjä

Hyvien löylyjen takaamiseksi on hyvä kiinnittää huomio myös kiuaskiviin. Kiuaskivet täytyy asetella kiukaaseen oikein, että ne toimivat tehokkaasti. Uudet kiuaskivet on hyvä huuhdella ennen käyttöä, ettei kiukaaseen tipu ensimmäisen lämmityskerran aikana kovin paljon kivipölyä.

Kun kivet on huuhdeltu, ladotaan kiuaskivet kiukaalle. Puukiukaassa ladotaan isommat kiuaskivet pohjalle ja pienemmät kivet kasan päällimmäiseksi. Älä lado kiviä liian tiheään, sillä väliin on jäätävä hyviä ilmavälejä.

Kun kylpyhuone ja sauna on suunniteltu, vieraile Kärkkäisen verkkokaupassa ja tilaa tuotteet helposti kotiisi.