Mikä on infrapunalämmitin? Miksi yksi ja toinen on hankkimassa sellaista? Ehkä suurin syy ovat hyvät kokemukset. Omalla terassilla pystyy istumaan ja nauttimaan tunnelmasta viileinä iltoina ja raikkaina aamuina. Viileä työnurkkaus pysyy lämpimänä eivätkä sormet ole kohmeessa.

Infrapuna- ja säteilylämmittimet kohdistavat lämmön hyvin ja tehokkaasti. Esimerkiksi infrapunalämmitin lämmittää lämpösäteilyn avulla suoraan lämmityskohteensa eli esineet, ihmiset ja eläimet. Ympärillä oleva ilma ei lämpene. Tämän vuoksi se sopii hyvin työpisteen tai tietyn oleskelutilan lämmittämiseen.

Säteilylämmitin on nopea ja tehokas

Säteilylämmittimet sopivat hyvin tilapäiseen lämmittämiseen. Sitä voi hyvin käyttää joka päivä, mutta lämmitintä ei kannata pitää päällä jatkuvasti. Säteilylämmittimellä saa nopeasti lämpöä, joka ohjautuu sinne, mihin laite on suunnattu. Käyttövoimana käytetään yleensä sähköä tai nestekaasua.

Säteilylämmittimiä voidaan käyttää kohdelämmityksen lisäksi tietyn alueen lämmitykseen. Yleensä alue on kyllä pieni, esimerkiksi kylpyhuone, jossa se voi olla vaihtoehto lattialämmitykselle. Säteilylämmittimellä voidaan ehkäistä muun muassa oven tai ikkunan aiheuttamaa vedon tunnetta.

Infrapunalämmittimen edut

Infrapunalämmittimen edut ovat selkeät. Se ei pidä ääntä, ja se on helppo sijoittaa esimerkiksi kattoon tai seinään. Lisäksi markkinoilla on saatavilla myös jalallisia malleja. Sillä ei ole väliä sijoitetaanko infrapunalämmitin ulos vai sisätilaan, sillä se on turvallinen molemmissa paikoissa. Huomion arvoista on myös se, että infrapunalämmitin ei valaise liikaa.

Infrapunalämmittimet sopivat tilavuudeltaan isoihin tiloihin. Niitä kannattaa kokeilla korkeisiin tiloihin, joiden lämmittäminen tulisi muuten kalliiksi. Tyypillisiä infrapunalämmittimillä lämmitettäviä paikkoja ovat varastot, hallit, kioskit ja ravintoloiden terassit. Nykyisin niillä lämmitetään yhä enemmän kotien terasseja, parvekkeita, ulkosaunoja ja pihakeittiöitä. Esimerkiksi Ylen Kuningaskuluttajan testissä infrapunalämmitin on pärjännyt hyvin, kun terassilämmittimet ovat olleet vertailussa.

Aneto-lämmitin on hyvä valinta

Aneto on tunnetun valmistajan Weltemin kehittämä polttoainekäyttöinen infrapunalämmitin. Siitä on olemassa eri variaatioita, ja kaikki mallit soveltuvat hyvin eri käyttötarkoituksiin. Sillä voi lämmittää autotallia, hallia, remonttikohteita, kesämökkejä ja terasseja. Yleisesti ottaen Aneto-lämmitin sopii sinne, missä pitää olla taloudellinen, turvallinen ja vähäpäästöinen lämmitys.

Aneto-lämmittimen infrapunasäteily lämmittää kiinteät ja lämpöenergiaa varastoivat materiaalit, jotka puolestaan varastoivat ja luovuttavat lämpöä ympärillä olevaan tilaan. Lämpö on miellyttävä ja tasainen, eikä se ole koskaan liian kuuma.

Infrapunalämmittimen tekniikasta kannattaa huomata se seikka, että asuintiloja lämmitettäessä palokaasujen poistohormi pitää sijoittaa ulos. Poistohormia ei tarvita, jos tilan ilmanvaihto on muuten kunnossa ja vastaa säädöksiä ja määräyksiä.

Kärkkäisen verkkokauppa myy näitä Weltemin valmistamia infrapunalämmittimiä. Siellä on saatavilla myös muut lämmittimet ja ilmastointilaitteet. Samalla kannattaa tarkistaa yleensä tarjolla oleva sähkötarvike. Valikoima on kiinnostava!