Passikuvat on saatavilla Oulun ja Ylivieskan Kärkkäiseltä ilman ajanvarausta liikkeiden aukioloaikana.

Passikuvat virallisten vaatimusten mukaan

Passikuva on virallinen henkilöllisyyspapereihin vaadittava kasvokuva. Passikuvaksi ei käy mikä tahansa itse otettu tai toisilla otattama kuva, vaan siihen vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia, että se voidaan hyväksyä virallisiin asiakirjoihin. Poliisin sivuilla on tarkka passikuvaohje, jonka mukaan passikuva hyväksytään viralliseksi kuvaksi.

Passikuvat on saatavilla Kärkkäiseltä perinteisinä paperiversioina ja sähköisinä kuvina, jotka voidaan lähettää asiakkaan suostumuksella suoraan lupahallinnon järjestelmään. Silloin asiakkaan ei tarvitse toimittaa kuvia erikseen hakemuksensa liitteenä, vaan luvan antava taho saa kuvat suoraan.

Periaatteessa passikuvan voi ottaa itse kännykällä, ja joskus sellainenkin voi mennä virkailijan tarkistuksesta läpi, mutta ongelma tulee helposti eteen esimerkiksi matkustaessa ulkomaille. Passintarkastuksessa kuvat nykyisin tunnistetaan yhä useammin koneellisesti, joten kaikki passikuvat pitää olla samojen, kansainvälisten standardien mukaisia.

Ongelmien välttämiseksi passihakemukseen kannattaa siis liittää varmuudella siihen kelpaava kuva. 

Passikuvat Kärkkäiseltä

Kärkkäisen passikuvat ovat siis vaivaton ja helppo tapa hankkia viralliset passikuvat erilaisiin henkilöllisyyspapereihin. Kärkkäisen ammattitaitoiset kuvaajat palvelevat asiakkaita henkilökohtaisesti ja huomioivat asiakkaan tarpeet kuvan suhteen. Kuvat otetaan kuvaushetkellä lopullisiksi, sillä passikuva ei saa olla muokattu.

Ammattitaitoinen kuvaaja osaa ottaa kuvan siten, että kasvot ovat oikeissa mittasuhteissa ja keskellä kuvaa.

Perinteisen passikuvan lisäksi Kärkkäisen passikuvassa otetaan viralliset kuvat myös muun muassa ajokorttia, viisumia, henkilökorttia ja muita henkilöllisyystodistuksia varten.

Sähköisen passikuvan voi liittää seuraaviin lupatyyppien hakemuksiin:

  • passi
  • henkilökortti (pois lukien väliaikainen henkilökortti)
  • järjestyksenvalvojakortti
  • vartijakortti ja väliaikainen vartijakortti
  • turvasuojaajakortti
  • aseenkäsittelylupa.

Tervetuloa Oulun ja Ylivieskan Kärkkäiselle ottamaan laadukkaat viralliset passikuvat!