Jalkojen hoitaminen pehmentää kovettumia, vähentää hikoilua, ja mikä tärkeintä, onnistuu helposti sopivilla tuotteilla myös kotona. Käytä säännöllisesti pieni hetki jalkojesi hoitoon ja tunne, kuinka voit arjessa paremmin.

Jalkojen hyvinvointi on yksi tärkeimmistä hyvää oloa edistävistä tekijöistä. Jalat ovat jatkuvassa rasituksessa arkikiireissämme, ja siksi niistä huolehtiminen ja niiden hoitaminen on todella tarpeen.

Näin hoidat jalkasi kotona

Jalkahoidossa on karkeasti ottaen neljä erilaista vaihetta. Ne ovat jalkojen peseminen ja puhdistaminen, kovettumien hoitaminen, kynsien hoitaminen ja jalkojen rasvaaminen.

Jalkojen puhdistaminen on tärkeä osa jalkahoitoa. Jalkamme hikoilevat keskimäärin jopa 1-2 desilitraa päivässä, jotta jalkojen iho pysyy kosteana ja joustavana. Jalkojen puhdistaminen päivittäin on kuitenkin välttämätöntä haitallisten bakteerien, kuten jalkasienen, ehkäisemiseksi. Puhdistamiseen sopii hyvin esimerkiksi jalkakylpy, jalkasaippua tai -suola. Lopuksi on tärkeää kuivata jalat huolellisesti.

Puhdistuksen jälkeen on hyvä poistaa kuollutta ihosolukkoa ja pehmentää kovettumia tekemällä jalkakuorinta, joka tehostaa voiteiden vaikutusta. Myös raspi auttaa pehmentämään kovettumia esimerkiksi suihkun tai kylvyn yhteydessä noin kerran kuussa.

Myös kynsien hoitaminen on tärkeää jalkojen hyvinvoinnin kannalta, sillä ne suojaavat varpaita. Kynsiä ei kuitenkaan tule leikata ja viilata liian usein tai liian lyhyiksi, jotta kynsi ei painu kynsivalliin ja aiheuta tulehduksia. Kynsien hoitamisessa auttaa esimerkiksi Kärkkäisen verkkokaupasta löytyvä kynsienhoitolaite. Tämän lisäksi kynsinauhoja on hyvä kosteuttaa kynsinauhavoiteella tai -geelillä.

Lopuksi jalkojen ihon hyvinvoinnin edistämiseksi jalat kannattaa rasvata. Tässä auttavat muun muassa kosteuttava jalkavoide, raikastava jalkasuihke tai erilaiset hoitavat sukat.

Muut apuvälineet jalkojen hoidossa

Lisäksi jalkojen hyvinvointia edistävät esimerkiksi erilaiset suojukset, oikaisijat ja pohjalliset, jotka auttavat pitämään jalkoja oikeassa asennossa ja vähentämään kävelemisestä aiheutuvaa rasitusta. Myös rakkolaastaripakkaus on hyödyllinen varuste liikkeellä ollessa, esimerkiksi vakituisena varusteena käsilaukussa.

Mikäli kynsisieni pääsee yllättämään, löytyvät tarvittavat hoitovälineet ja valmisteet apteekista. Jalkasientä voi kuitenkin ehkäistä hyvällä jalkahygienialla ja sopivilla jalkineilla erilaisissa yleisissä tiloissa. Tämän lisäksi jalkoja voi jumpata, mikä rentouttaa niitä ja lisää näin hyvinvointiasi.

Kärkkäisen verkkokaupan tuotevalikoima

Kärkkäisen verkkokauppa sisältää todella monipuolisen valikoiman erilaisia jalkahoitovalmisteita. Sieltä löytyvät muun muassa erilaiset jalkavoiteet, -raikasteet, jalkakylvyt, kovettumien poistovälineet ja muut jalan hoitotuotteet. Myös tuotemerkkejä on todella monia, kuten esimerkiksi suosittu Scholl, suomalainen Lemon Juice & Glycerine, Freeman sekä Cailap.

Scholl valmistaa muun muassa erilaisia geelipohjallisia, joita löytyy todella laaja valikoima Kärkkäisen verkkokaupassa. Kotimainen merkki Lemon Juice & Glycerine ja amerikkalainen Freeman puolestaan valmistavat erilaisia jalkavoiteita ja -kuorintoja, ja myös ne voi tilata nopeasti ja vaivattomasti Kärkkäiseltä. Cailap puolestaan tarjoaa muita jalkojen hoidossa tärkeitä välineitä, kuten jalkaraspeja, hohkakiviä ja varpaiden erottajia.

Tilaa nyt itsellesi parhaiten sopivat jalkahoitovalmisteet Kärkkäisen verkkokaupasta ja aloita hyvinvointiasi ja hyvää terveyttäsi edistävä jalkahoito vaikka saman tien!