Keittiön pöytä näkee monet hetket; sen ääreen istuudutaan monta kertaa päivässä. Sen ääreen kokoonnutaan ystävien, perheen ja sukulaisten kanssa viettämään aikaa ja kertomaan kuulumisia sekä tietenkin nauttimaan ruuasta.

Unelmien ruokapöytää metsästämässä?

Millainen olisi unelmien ruokapöytä? Olisiko se iso ja tilava, niin että sen ympärille mahtuu kokoontumaan paljon ystäviä? Olisiko se puinen, kevytrakenteinen, moderni, perinteinen, arvokas, maalaisromanttinen vai millainen se olisi?

Valkoinen pöytälevy tuo tilaan valoisuutta, esimerkiksi Norrland-ruokapöytä on kaunis ja ajatonta muotoilua ja näyttää keveältä ja valoisalta. Anna-ruokapöytä on Skandinaaviseen henkeen pelkistetty, laadukkaista materiaaleista valmistettu pyöreä tai ovaalin muotoinen ruokapöytä. Se sopii konstailemattoman muotoilunsa ansiosta monenlaiseen keittiöön. Pieneen keittiöön sopisi esimerkiksi Lumikki-baariryhmä, johon kuuluu pieni valkoinen hieman korkeampi pöytä ja perinteisten tuolien näköiset kauniit, valkoiset baarituolit. 

Käytännölliset seikat vaikuttavat ruokapöydän valintaan

Ruokapöydän kokoa määrittelee hyvin pitkälle sille osoitetun tilan koko. Pöytälevyn jälkeen istumistilalle olisi hyvä varata noin 80 senttimetriä, ettei istumistila ole liian ahdas ja reunimmaiseenkin paikkaan kulkeminen on mahdollista.

Pöydän kokoa kannattaa miettiä myös käyttäjien määrän kannalta.  Jatkopaloilla voi tarvittaessa jatkaa pöytälevyn pituutta. Ne ovat käytännöllisiä esimerkiksi silloin, kun on kutsunut koolle paljon vieraita ja pidempi ruokapöytä on tarpeen, mutta arkikäytössä suurelle ruokapöydälle ei ole tarvetta.

Koon huomioimisen lisäksi käytännöllisyyssyistä on hyvä miettiä ruokapöydän puhdistettavuutta. Erityisesti lapsiperheissä kannattaa valita pöytäpinnaksi materiaali, joka näyttää kauniilta, vaikka siihen tulisikin joitain kolhuja ja muita elämisen jälkiä.

Tuolit ruokapöydän ympärille

Ruokapöydän tuoleja valitessa voi miettiä mukavuutta, esteettisiä vaikuttimia, sekä käytännöllisyyttä. Helppo ratkaisu on ostaa kerralla ruokaryhmä, johon kuuluu pöytä ja tuolit samaan sarjaan. Esimerkiksi Koo-ruokailuryhmä sopii hyvin modernista sisustuksesta pitävälle ja siinä saa kerralla pöydän ja tuolit.

Jos ostaa tuolit ja pöydän erikseen, voi itse valita miten haluaa niitä yhdistellä. Pelkistettyyn pöytään voi huoletta yhdistää hieman näyttävämmät tuolit ja myös toisin päin. Kaunis ja nykyajan henkeen hyvin sopiva tuoli on Ashburn-ruokapöydän tuoli, jossa on mustasta metalliputkesta taivutettu runko ja kauniit tammiviilutetut istuin- ja selkäosa. Myös Saana-tuoli on simppeli, aikaa kestävä ja varma valinta. 

Perheen pienimmille on tarjolla syöttötuoleja. Lapsen mukana muuntuva Babydan Danchair on erinomainen valinta jota lapsi voi käyttää 6 kuukauden ikäisestä aina kouluikäiseksi saakka.

Olipa unelmiesi ruokapöytä millainen tahansa, kannattaa tarkistaa Kärkkäisen verkkokaupan ruokapöydät ja tuolit. Sieltä löytyy monia kauniita pöytiä ja tuoleja, jotka voivat sopia osaksi juuri sinun kotisi kalustusta.