Ei ole aivan sama, millaisilla aterimilla ruokailemme. Hankalan mallisella tai kömpelön tuntoisella lusikalla on harmillista syödä. Ruokailu sujuu mukavammin, kun käytössä on miellyttävän tuntoiset ja laadukkaat aterimet. Useilla meistä onkin arki- ja juhlakäytössä eri aterimet. Aterimiin on hyvä satsata, sillä laadukkaat aterimet kestävät jopa vuosikymmeniä.

Aterimet valmistetaan pääsääntöisesti teräksestä, joten ne ovat hyvin pitkälle huoltovapaita. Ne kestävät konepesun hyvin sekä ovat kiiltäviä ja kauniita vuodesta toiseen.

Hackman Savonia on kestosuosikki

Maailmanlaajuisesti tunnettu Savonia-sarja kerää kiitosta käyttäjiltään. 60-luvulla luotu sarja on saksalaisen Adolf Babelin suunnittelema sarja, joka on jo alansa standardi. Hackmanin Savonia on klassinen, mutta moderni aterinsarja, joka kattaa runsaan määrän eri osia.

Hackmanin Savonia on usein arkikäytössä kotitalouksissa, mutta ajattoman muotoilunsa ansiosta sopii erinomaisesti myös juhlakattaukseen.

Hackmanin toinen suosikkisarja on klassinen Carelia-sarja. Sen hienostunut ja särmikäs muotoilu sopii kauniiseen juhlakattaukseen, mutta myös arkiaterimiksi. Hackman Carelia -aterimet ovat kiiltävää, ruostumatonta terästä.

Heirol-aterimet kaunistavat kattauksen

Suomalainen Kaarinassa perustettu perheyritys on tarjonnut suomalaisille laadukkaita keittiötarvikkeita jo 25 vuoden ajan. Lyhyessä ajassa Heirol on noussut yhdeksi Suomen johtavista keittiön pienvälineiden valmistajista.

Heirol aterimet ovat teräksestä valmistettuja sekä soveltuvat niin arki- kuin juhlakäyttöön. Heirol-aterimet ovat erinomainen valinta hinta-laatusuhteeseen nähden.

Heirol Culinario -sarjassa on ajatonta muotoilua, siroa kauneutta sekä laadun tunne. Ne soveltuvat niin arki- kuin juhlakäyttöön. Culinario-sarjan aterimia myydään kolmen kappaleen pakkauksissa, joten sarjaa on helppo kartuttaa pienemmissä erissä.

Ruokailuvälinesarjat ovat helppo tapa saada koko setti

Kun uusille aterimille on tarvetta, usein kannattaa valita koko ruokailuvälinesarja kerralla. Usein se tulee edullisemmaksikin, mitä yksittäisten aterimien osto. Ruokailuvälinesarjat myydään joko kuuden- tai neljänhengen seteissä.

Hackmanin Savonia on suosituin settinä myytävä aterinsarja. Usein Savonia-ruokailuvälinesarja annetaankin valmistujais- tai häälahjaksi.

Grilliruuan ystäville on tarjolla erikseen grilliaterimet. Aterimien veitset pureutuvat pihviin hyvin sekä haarukat ovat terävämpiä, mitä tavallisissa aterimissa. Näin ollen pihvit sekä muut grillattavat ruuat ovat helpommin pilkottavissa ja syötävissä. Grilliaterimet ovat terästä ja kahvaosa on joko puuta tai muovia. Grilliaterimiin suositellaan käsin tiskausta konepesun sijaan.

Lastenaterimet perheen pienimmille

Oma aterinsetti on monelle lapselle todella tärkeä osa ruokailua. Ruokakin tuntuu maistuvan paremmalta, kun saa sen oman lusikan, jolla puuroa ammentaa suuhun. Lastenaterimet ovat sopivan pieniä lapsen käteen ja usein niissä on ihania lapsenomaisia kuvia varressa.

Lastenaterimet ovat erinomainen lahja vaikkapa itse syömään opettelevalle tai jo isommallekin lapselle. Lastenaterimet ovat joko terästä tai muovia. Ne voidaan pestä muiden aterimien tavoin tiskikoneessa normaalisti.

Jos kaipaat uutta aterinsarjaa, yksittäisiä aterimia tai olet keräämässä jotain tiettyä sarjaa, Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa monenlaiset astiat ja aterimet kattavasta valikoimastaan, josta löytyy sekä kalliimpaa designia että edullisempaa, arkikäyttöön soveltuvaa keittiötavaraa.