Autotarvikkeiden lisäksi Kärkkäisen Autotarvike-osastolla on tuotteet asuntoautoille ja -vaunuille sekä veneille

Yhä useampi ostaa autonrenkaat Kärkkäisen verkkokaupasta. Suosittuja verkkokaupan www.karkkainen.com autopuolen tuotteita ovat myös isot kaarihallit ja Torin-korjaamotuotteet.

Autonpesijät suosivat tänä kesänä vaahtopesuaineita.

Painepesuriin liitettävä pesuainevaahdotin sekä tähän vaahdottimeen sopivat erilaiset vaahtopesuaineet kipusivat viime kesänä Kärkkäisen autotarvikepuolen suosikkituotteiksi. Vaahdottimen teho perustuu hyvin vaahtoavaan pesuaineeseen, joka muodostaa paksun vaahdon auton pinnalle ja valuu erittäin hitaasti pois auton pinnalta. Näin ollen pesuaineen vaikutusaika on paljon pidempi ja pesutulos parempi. Lisäksi mekaaninen kosketus auton pintaan vähenee ja mahdollisilta vaurioilta vältytään.

– Tänä vuonna olemme Kärkkäisen autotarvikeosaston valikoimissa laajentaneet erityisesti vaahtopesuaineisiin. Valikoimastamme löytyy tällä hetkellä yli 20 erilaista vaahtopesuainetta auton vahaturvalliseen pesemiseen ja esimerkiksi ennen vahausta tehtävään perusteelliseen puhdistukseen, kertoo Kärkkäisen autotarvike- ja caravanosaston tuotepäällikkö, ostaja Jari Sääskilahti.

Yksi Kärkkäisen valikoimaan kuuluva vaahtopesuainemerkki on englantilainen Pro-Kleen. Sääskilahti jakaa Pro-Kleen vaahtopesuaineet karkeasti kolmeen eri ryhmään.

– Vahaturvallisen vaahtopesuaineen pH on neutraali, se ei pois vahaa auton pinnasta. Sitten on vaahtopesuaineita, jotka poistavat vahan. Mukava lisä valikoimiin ovat tuoksulliset ja värilliset vaahtopesuaineet.

Pro-Kleen valikoimasta löytyvät myös perinteiset autonpesuaineet ja tehokkaat pesuaineet matkailuajoneuvoihin.

Sääskilahti muistuttaa auton säännöllisen pesemisen ja vahaamisen tärkeydestä.

– Auto olisi hyvä pestä viikoittain. Huolellisesti vahatun auton ylläpito on helpompaa.

– Suosittelemme vahaukseen amerikkalaisen Collinite-autovahaa, joka lisättiin juuri Kärkkäisen valikoimiin, Sääskilahti sanoo.

Caravan -tuoteryhmässä Kärkkäisen valikoimissa on uutena tuotemerkkinä laadukas, brittiläinen Streetwize.

– Tällä hetkellä valikoimassamme on yli 150 Streetwize-tuotetta, Sääskilahti kertoo.

Hän huomauttaa, että vaikka Streetwize-tuotteet ovat korkeatasoisia, ovat ne kuitenkin hinnaltaan edullisia verrattuna perinteisiin caravan-puolen merkkituotteisiin.

– Tuotesarjasta matkailuauto- ja vaunuharrastajat saavat kaikki tärkeimmät caravan-tarvikkeet porrasaskelmista akkutesteriin.

Sääskilahti mainitsee, että tieliikennelain nykyään hyväksymien autojen led-lisävalojen myötä hyytymään päässyt lisävalokauppa on lähtenyt mukavasti nousuun.

– Lisävalot ovat tulleet takaisin – kuin vanhaan hyvään aikaan!

Elokuusta 2017 alkaen autoihin on saanut asentaa niin sanotun ylimääräisen kaukovalaisimen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että uusi valosäädös mahdollistaa myös parittoman määrän lisävaloja, eli niitä voi olla yksi tai kolme, kunhan kokonaisreferenssi ei ylitä sataa. Lisävalojen referenssiluku on ilmoitettu kaupan tuoteteksteissä.

Led-valopaneelit ovat yleistyneet jo aikaisemmin. Muotonsa ansiosta niitä on asennettu yksittäin auton keulalle rekisterikilven yläpuolelle. Säädösmuutoksen jälkeen symmetriavaatimus kyllä säilyy, mutta auton keskilinjalle asennettu yksi valaisin täyttää edelleen vaatimuksen.

– LED-lisävalot ovat nyt erittäin tehokkaita, sanoo Sääskilahti.

– Syksyllä Kärkkäisen autovalo-valikoimiin tulee paljon uutuuksia, hän kertoo.

Suosittuja autotarviketuotteita ovat lisävalojen ohella esimerkiksi ministartterit. Ennen raskasrakenteiset startterit ovat nykyään kännykän kokoisia.

– Parkkikiekkoasetuksen muuttumisen myötä automaattisista, elektronisista parkkikiekoista on tullut hyvin suosittuja. Kun automaattisen parkkikiekon liimaa tuulilasin nurkkaan, niin sen jälkeen ei tarvitse huolehtia parkkikiekkojen manuaalisesta säätämisestä.

Veneilypuolella Kärkkäisen autotarvikeosastot tarjoavat perustuotteita mökkiveneilyyn, kuten airot, melat, venetelat sekä runsaasti erilaisia pikkutarvikkeita.

Autotarvikeosastot palvelevat Kärkkäisen tavarataloissa ja verkkokaupassa

Ylivieska

pinta-alaa 445 neliötä

henkilökuntaa 4

Lahti

pinta-alaa 380 neliötä

henkilökuntaa 4

Oulu

pinta-alaa 158 neliötä

henkilökuntaa 3

Ii

pinta-alaa 144 neliötä

henkilökuntaa 3

Jyväskylä

pinta-alaa 288 neliötä

henkilökuntaa 4

Verkkokauppa

www.karkkainen.com/Autoilu ja caravan