Tiedätkö tunteen, kun istuu teltassa, kuuntelee voimistuvaa tuulta ja päässä pyörii ajatus siitä, kestääkö teltan kiinnitys vai lähteekö se lentoon. Tilanne voi tuntua mukavan jännittävältä mutta toisaalta se voi stressata.

Jotta välttyisi turhalta stressiltä, kannattaa retkelle ottaa mukaan tarvikkeet erilaisia olosuhteita varten. Caravan-matkailija tarvitsee kunnolliset tarvikkeet etutelttaan. Telttailijalla on hyvä olla mukana kiinnitysvälineet esimerkiksi myrskytuulen varalta.

Kärkkäisen verkkokauppa myy telttatarvikkeet karavaanarille sekä retkitelttailijalle. Sieltä saa tarvittaessa välineet myös teltan korjaukseen.

Teltan kiinnitys tulee tehdä huolellisesti

Jos olet hankkinut uuden teltan, sen pystyttämiseen kannattaa tutustua jo ennen reissuun lähtöä. Koepystytys on hyvä tehdä senkin vuoksi, että osaa sitten kasata teltan vaikeammissakin olosuhteissa.

Tarkkoja ohjeita telttojen pystytykseen ei voi antaa, sillä telttamerkistä ja asuntoautosta tai -vaunusta riippuen ne kasataan eri tavoin. Telttojen ja katosten pakkaukset sisältävät kuitenkin pystytysohjeet, joten niihin kannattaa tutustua ja ne kannattaa myös säilyttää. Toisaalta eri tuotemerkkien nettisivuilla on heidän telttatyyppiensä pystytysohjeita.

Asuntovaunun etuteltta kuin myös retkiteltta kannattaa kiinnittää aina huolellisesti. Teltan kiinnitykseen tarkoitetut kiilat pitää asettaa tukevasti maahan. Tavalliset sileät kiilat sopivat esimerkiksi metsä- ja peltomaahan. Hiekkamaassa kannattaa käyttää erillisiä korkkiruuvin mallisia kiiloja.

Teltan kiinnitys on eräällä tavalla sen ankkurointia paikoilleen. Ankkuroinnissa kannattaa ottaa huomioon sääolosuhteet. Jos ennusteet ovat luvanneet tuulista ja myrskyisää säätä, kiinnityksessä kannattaa käyttää myrskykiinnityssarjaa tai myrskyliinasettiä.

Tarvittaessa kannattaa tehdä teltan vahvistaminen, jossa voi käyttää apuna erillisiä telttakeppejä. Teltan vahvistamiseen ja kiinnittämiseen tarkoitettuja välineitä löytyy tuotemerkiltä Streetwize. Myös Frankana myy laadukkaita kiiloja ja muita kiinnitysvälineitä.

Teltan pois pakkaamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa. Jokainen voi itse miettiä parhaimman ja kätevimmän tavan pakata ja säilyttää telttaa.

Teltan korjaus on ekologista

Teltta menee välillä rikki. Heti sitä ei kannata heittää roskiin ja ostaa uutta tilalle. Järkevämpää on tarkistaa ensin, voiko rikki menneen kohdan korjata.

Teltan korjaus sujuu käsistään käteviltä itse, mutta on myös olemassa yrityksiä, jotka korjaavat telttoja ja vaihtavat kuluneita osia uusiin. Joskus voi käydä niin, että telttakangas halkeaa reissussa, ja vähintään ensi korjaus on tehtävä itse.

Esimerkiksi Isabella on tuotemerkki, joka valmistaa reikiä ja halkeamia varten korjaussettejä. Sellainen kannattaakin varata mukaan, jos aikoo viipyä matkalla pitempään tai seudulla, jossa ei ole ostoskeskuksia lähellä.

Tarvikkeet telttaan voi tilata Kärkkäisen verkkokaupasta. Sieltä voi ostaa muun muassa työkalut, kourut ja muut tarvikkeet teltan huoltoa varten.

Telttatarvikkeet kuuluvat karavaanarin ja telttailijan perusvarusteisiin. Niiden avulla voi ennakoida ja välttää monia vähältä piti -tilanteita. Kun tietää, että varustus on kunnossa, voi retkeilystä nauttia täysillä.