Urheilu on tärkeä osa hyvän terveyden ylläpitämistä ja nopea palautuminen auttaa jaksamaan ja tekee säännöllisestä treenaamisesta ja kuntoilusta tehokkaampaa ja miellyttävämpää. Myös urheilijan lisäravinteet osana monipuolista ruokavaliota edistävät hyvää terveyttä ja tavoitteiden saavuttamista.

Hanki potkua treeniin ja palaudu nopeammin treeniisi parhaiten sopivilla urheilujuomilla ja lisäravinteilla. Ne, monipuolisen aterian lisänä, auttavat jaksamaan läpi pitkäkestoisenkin treenin. Erilaiset urheilujuomat ja lisäravinteet löytyvät Kärkkäisen verkkokaupasta, joissa niistä on kattava valikoima.

Urheilujuoma on kätevä tapa korvata liikuntasuorituksessa kuluvaa energiaa, se pitää verensokerin tasaisena ja ehkäisee näin tehokkaasti uupumista. Erityisesti silloin, kun kyseessä on tavoitteellinen kuntourheilu, urheilusuoritus kestää pidempään tai jos niitä on päivän aikana useampia.

Urheilujuomat ovat sisällöltään monipuolisia ja lisäksi ne on optimoitu käyttötarkoituksen mukaan. Ne esimerkiksi sisältävät tehokkaassa suhteessa sekä nopeammin että hitaammin imeytyviä proteiineja, hiilihydraatteja ja muita palautumista nopeuttavia aineita. Lisäksi niitä on helppo kuljettaa mukana.

Palautusjuoma puolestaan nopeuttaa rasituksesta palautumista. Se edistää harjoituksen aikana syntyneiden lihasten soluvaurioiden korjautumista ja elimistön energiavarastojen täydentymistä. Tässä erityisen tärkeitä ovat valkuaisaineet ja hiilihydraatit, joita palautusjuoma sisältää. Ne käynnistävät nopeasti ja tehokkaasti palautumisprosessin, ja yhdessä monipuolisen ruokavalion ja treenin jälkeisen lihashuollon kanssa auttavat lihaksia palautumaan treenin tuomasta rasituksesta.

Lisäravinteet on tarkoitettu täydentämään tavoitteellisen urheilijan, kuntoilijan tai laihduttajan monipuolista ruokavailota. Niistä tärkeimmät ovat hiilihydraatti ja proteiini. Lisäravinteet voidaan jakaa erityisruokavaliovalmisteisiin ja ravintolisiin.

Erityisruokavaliovalmisteita ovat esimerkiksi energiapatukat, urheilujuomat, palautumisjuomat ja hiilihydraatti-proteiinijauheet. Niitä käytetään ateriankorvikkeina, -parantajina ja -lisinä korvaamaan tai täydentämään tavanomaisia elintarvikkeita.

Ravintolisiin puolestaan kuuluvat esimerkiksi kreatiini, glutamiini, ja muun muassa vitamiini- ja kivennäisainevalmisteet sekä erilaiset yhdistelmävalmisteet, kuten CLA-valmisteet. Ne sisältävät vain niukasti tai ei ollenkaan energiaa, ja ne on suunnattu ensisijaisesti urheilijoille.

Ravintolisien parhaita puolia ovat niiden helppokäyttöisyys ja tarpeenmukaisuus. Ne ovat nopeasti imeytyviä, ja ne on pilkottu valmiiksi. Niiden nauttiminen on nopeaa ja vaivatonta harjoituksen yhteydessä, ja niiden avulla on helppo kontrolloida ravinnon energiapitoisuutta. Ravintolisien käyttö usein myös motivoi harjoittelemaan huolellisemmin ja syömään muutenkin järkevämmin.

Tilaa urheilijan urheilujuomat ja lisäravinteet nopeasti ja vaivattomasti Kärkkäiseltä. Sieltä löytyvät esimerkiksi tuotemerkit Fast, Leader ja Scitec Nutrition.