Jos tyhjentäisimme kotimme kaikesta kosmetiikasta, saisimme aika monta tyhjää hyllyä, etenkin pesu- ja kylpyhuoneeseen. Meillä nykyajan ihmisillä on huikea määrä kaikenlaisia erilaisia voiteita, seerumeita ja meikkejä, joilla pidämme ihomme hyvinvointia yllä. Kosmetiikka ei toki ole uusi keksintö; jo muinaiset kansat ovat pyrkineet etsimään kauneutta edistäviä yrttejä, kasveja ja väriaineita.

Kosmetiikaksi käsitettäviä aineita Suomessa valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto sekä Tulli, joten ala on tarkkaan säädeltyä ja laadun kriteerit ovat tiukat. Kosmetiikaksi luetaan aineet, jotka ovat tarkoitettu kosketukseen ihmiskehon kanssa, eli ihon, hiusten, kynsien, huulten ja hampaiden hoidossa käytettävät aineet ovat kosmetiikkaa.

Kosmetiikkaa tarvitaan siis kaikkialla, missä ihminen haluaa huolehtia itsestään! Onneksi parhaat laadut ja merkit ovat saatavana netistä tilattuna aivan kotiovelle saakka Kärkkäisen verkkokaupasta.

Tuoksu jää mieleen

Ihmisellä on kyky muistaa jokin tietty tuoksu jopa vuosikymmenten takaa. Siksipä ei olekaan ihan sama, mille tuoksumme. Perushygienialla saamme kehomme tuottamat epämiellyttävät tuoksut pois, mutta arjen luksusta on lisätä ominaistuoksuumme jotain pullosta saatua ihanaa tuoksua eli hajuvettä.

Markkinoilla on huikea määrä eri tyyllisiä tuoksuja. Niitä on muun muassa makeita, kukkaisia, hedelmäisiä, raikkaita ja sporttisia. Usein naisten ja miesten tuoksut ovat erikseen. Miesten tuoksut ovat usein voimakkaita ja maskuliinisia, kuten esimerkiksi David Beckhamin tuoksut.

Naisten tuoksuja onkin sitten tarjolla aivan hurjan paljon. Oma ”tuoksutyyli” löytyy yleensä helposti ja se voi muuttua iän myötä. Nuoret suosivat raikkaita tuoksuja, kuten esimerkiksi Mexxin tuoksuja, kun taas vanhemmat naiset pitävät syvemmistä tuoksuista. Eräs hyvä esimerkki vanhemmalle naiselle ovat Hugo Boss -tuoksut. Hugo Boss -tuoksuja on myös miehille.

Kauniin ihon salaisuus

Kaunis iho on lahja. Joillakin kasvojen ja vartalon iho on luonnostaan hyvässä kunnossa. Useimmilla ihonhoito vaatii kuitenkin tarkkaa huolehtimista ja laadukkaat ihovoiteet. Aina ei peruspuhtaus riitä pitämän ihoa kunnossa. Erityisesti kasvojen iho vaatii tarkkaa puhdistusta ja hoitoa. Onneksi huonon ihon ongelmaan on löydettävissä ratkaisuja.

Tärkein on kuitenkin ihon puhtaus. Suomalainen Lumene valmistaa laadukkaita tuotteita kasvojen puhdistukseen. Useimmat niistä on tarkoitettu päivittäiseen puhdistamiseen. Puhdistamisen jälkeen on tärkeä laittaa kosteutta tuova päivävoide, ennen kuin iholle laitetaan mitään meikkivoidetta. L'Oréal on ympäri maailman tunnettu merkki, jolta löytyy muun muassa L'Oréal Paris Triple Active, joka on mainio päivävoide normaalille iholle.

Kasvojen sekä koko kehon hoitoon löytyy monia, ihania suomalaisia ihovoiteita. Valmistajina tunnetut omat merkkimme ovat Lumenen lisäksi muun muassa Herbina ja LV. Silmien ihon hoidossa sekä meikkaamisessa laadukas silmäkosmetiikka on tärkeä osa ihonhoitoa.

Meikit ovat useimmille naisille ja monille miehillekin suurin kosmetiikan tuoteryhmä, jota tarvitsee päivittää jopa viikottain. Edellä mainitut Lumene ja L´Oréal valmistavat myös laadukkaita meikkivoiteita ja meikkejä. Muita alan tunnettuja valmistajia ovat Rimmel, Max Factor, Garnier ja Isadora. Laajasta meikkivalikoimasta on helppo valita itselleen juuri sopivat tuotteet. 

Hyvin hoidetuissa käsissä on usein kauniit kynnet. Monet käsivoiteet hoitavat samalla kynsiä ja kynsinauhoja. Kynsien hoitoon on laaja valikoima erilaisia aineita ja tarvikkeita kynsienhoitotuotteissa.

Miesten ihonhoitoon kuuluu osana myös parranajo, -huolto ja -hoito. Jokaisen miehen kannattaa hankkia laadukkaat parranhoitovälineet, niin se takaa siistin parran ja hyvän ihon parran alla.

Kiitä jalkojasi – hoida niitä hyvin

Päivittäin kävelemme pitkiä matkoja, seisomme jalkojemme päällä tunteja ja pidämme pitkiä aikoja kenkiä jaloissa. Ei ole ihme, että jalkamme rasittuvat ja alkavat joskus oireilla. Myös jalat tarvitsevat säännöllistä hoitoa. Hyvin hoidetuissa jaloissa veri kiertää paremmin ja iho kestää kovaakin kulutusta.

Jalkojenhoito on tärkeää, ja jalkojen hoitoon onkin onneksi saatavana runsaasti jalkahoitovalmisteita. Helpoimpana hoitona voi käyttää Naturel-geelisukkia. Ne hoitavat ja kosteuttavat jalkojasi itsestään. Säännöllisellä käytöllä halkeilevat kantapäät ovat historiaa.

Vanhan sanonnan mukaan naisen tulee hiukan kestää kärsimystä kauneutensa eteen, mutta kun asioit Kärkkäisen verkkokaupassa, niin sinun ei tarvitse kärsiä. Löydät kosmetiikkatuotteet helposti ja sinulla on valtavan suuri valikoima tuotteita, joista varmasti löydät juuri sinulle sopivat tuotteet!