Talonrakentaminen tai remontti on edennyt siihen vaiheeseen, että on aika miettiä sisätilojen pintoja sekä kodintarvikkeita. Sisätiloissa on vielä monen monta työvaihetta, joten työtarvikkeet ja materiaalit kannattaa valita huolella. Tarjontaa on onneksi reilusti ja löydät varmasti budjettiisi ja kotiisi sopivat tuotteet.

 Kodintarvikkeet toimivaan taloon

Laadukkaat kodintarvikkeet vastaavat rakentoijan ja remontoijan vaatimuksiin. Talot ovat nykyään jo hyvinkin monipuolisia tekniikaltaan. Iso osa tästä kaikesta tekniikasta on piilossa rakenteissa. Ei ole siis yhdentekevää, millaiset tuotteet valitset LVI-tarvikkeiksi. Suomalainen Opal valmistaa ja takaa laadun laajassa tuotevalikoimassaan.

Kun ilma, vesi ja lämpö ovat rakennuksessa toiminnassa, on hyvä keskittyä siihen, mitä sisustus tulee olemaan. Eikä sisustus ole pelkkää pintamateriaalien valintaa, vaan talo vaatii paljon muutakin tullakseen toimivaksi kodiksi. Suuri merkitys kodin toimivuuteen on, kuinka kodintarvikehankintoihin on kiinnitetty huomiota. Huoneiden säilytysjärjestelmiin kannattaa jo rakennus- tai remontointivaiheessa panostaa. Kun valitsee Elfan seinäkiskot, hyllyt, kannattimet ja korit, on ne tarvittaessa helppo muuttaa erilaisiksi kokonaisuuksiksi.

Talosta tekee kodin myös se, että siinä näkyy omistajansa maku ja mieltymykset. Miksi mennä aina valtavirran ja yleisten trendien mukana, kun voi valita sitäkin, mitä muut ehkä eivät hoksaisi edes ajatella kotiinsa. Pienrautatarvikkeet ja helat ovat mainio esimerkki siitä, että kaiken ei tarvitse olla aina kiiltävää kromia, vaan voit valita eri värisiä ja tyylisisä heloja, salpoja, saranoita ja kahvoja.

Lujaa kiinnitystä lujalla laadulla

Talon kasassa pysymiseen menee melkoinen määrä nauloja ja ruuveja. Oikeanlaiset kiinnitystarvikkeet takaavat työn laadun kanssa sen, että runko pysyy pystyssä vuosikymmeniä.

Myös sisäpintojen kiinnitystarvikkeisiin kannattaa kiinnittää huomiota ja valita materiaalien mukaiset kiinnittimet. Huolella tehty työ edistää siistiä työjälkeä mutta myös turvallisuutta.

Lujaa kiinnitystä liitoksiin, saumoihin ja tiivisteisiin antavat liimat ja teipit. Teipin kestävyys ja hyvä liimapinta on erityisen tärkeä esimerkiksi höyrynsulkumuovien asentamisessa. Laadukkailla teipeillä työ sujuu helposti ja takaa tiiviin pinnan.

Välineet kunnossa, työ helppoa

Olipa aikomuksenasi muurata, laatoittaa tai maalata sisäpintoja, kannattaa etsiä hyvät työvälineet. Hyvät laatoitus- ja muuraustarvikkeet auttavat työn onnistumisessa. Siistiä jälkeä syntyy, kun valitsee laadukkaat työvälineet ja materiaalit. Toimivilla välineillä ensikertalainenkin voi saada hyvää työjälkeä aikaiseksi ja säästää siinnä rahaa, kun ei tarvitse ottaa ammattilaista tekemään työtä.

Myös maalaamiseen tarkoitetut välineet kannattaa valita huolella. Siveltimet ja telat ovat pitkäikäisiä, kun niistä pidetään huolta ja ostovaiheessa kiinnitetään jo huomiota laatuun ja työtarkoitukseen. Hyvät maalaustarvikkeet takaavat siistin maalipinnan ja työ on mielekästä. Maaliteloja ja siveltimiä on saatavana useaa eri kokoa, joten ne valitaan aina kunkin käyttökohteen mukaan.

Olitpa jo ammattirakentaja tai aloittelija, suosittelemme perehtymään Kärkkäisen laajaan rakennus- ja sisustustarvikevalikoimaan. Löydät täältä osastolta helposti kaiken, mitä tarvitset talon rakentamisessa ja sisustustöissä!  Hyvillä välineillä aloittelijakin saa ammattimaista jälkeä aikaiseksi!