Puettava teknologia ja kehon mittaamiseen perustuva treenaus ovat nousseet kuumimmiksi hyvinvointitrendeiksi.  Syke- ja aktiivisuusmittareiden, GPS-mittareiden ja älykellojen suosio jatkaa kasvuaan myös talvilajien ja sisäliikuntaharrastusten parissa. Niiden antamat syketiedot kertovat fyysisestä kunnostasi ja auttavat ymmärtämään, miten kehosi reagoi harjoitteluun.

Mitä hyötyä sykemittarista on?

Riippumatta siitä, oletko huippu-urheilija vai haluatko parantaa harjoittelemalla kuntoasi ja terveyttäsi, Polar-sykemittarin avulla saat kaiken irti harjoittelusta sekä pysyt motivoituneena ja oikealla tiellä kohti tavoitettasi. Kun kuuntelet kehoasi sykemittarin avulla ja pidät palautumisajat ihanteellisina, kuntosi ja kestävyytesi paranevat. Mittarin avulla voit seurata treenien lisäksi aktiivisuuttasi sekä saat tärkeää tietoa unesta ja nukkumisestasi.

Polarin koulutuspäällikkö Ville Urosen mukaan sykemittari on parhaimmillaan loistava motivaattori. Esimerkiksi toimistotyöntekijä voi mittarin avulla tarkkailla istumistaan ja huolehtia siitä, että päivittäinen liikuntatavoite täyttyy. Aika ajoin liikunnasta innostuville kuntoliikkujille mittari on puolestaan erinomainen käsijarru.

– Kun uusi elämä alkaa tammikuussa uudenvuodenlupausten myötä, tulee alkuun helposti ylilyöntejä, joiden myötä innostus lopahtaa nopeasti. Moni kuntoilija harjoittelee lähes aina liian korkeilla sykkeillä, ja on vaikeaa uskoa miten hiljaisella vauhdilla pitäisi malttaa mennä, jotta kehitystä tapahtuisi. Esimerkiksi Suomen maajoukkuehiihtäjät tekevät 90 prosenttia treeneistään alle hengästymisrajan.

Tuutuja Polarin sykemittareita ovat muun muassa

Polar M430 -juoksukello
Polar A370 -fitnessmittari
Polar M600 -älykello
Polar M200 -juoksukello,

jotka ovat kaikki vedenpitäviä urheiluseuralaisia. Näiden avulla seuraat tehokkaasti sykettäsi ja kehitystäsi.

Polar OH1 -sykesensori puolestaan sopii käytettäväksi kaikkien Polarin tuotteiden kanssa. Sitä käytetään joko olka- tai kyynärvarressa. Polar OH1 -sykesensori on hyvä vaihtoehto rannesykkeenmittaukselle ja sykevyölle. Sykesensoria voi käyttää joko sellaisenaan ja siirtää tiedot harjoituksesta koneelle tai yhdistää sensorin Polar-rannelaitteeseen tai puhelimeen, jolloin syke näkyy reaaliajassa. Oikein valittu sykemittari kannustaa liikkumaan sittenkin, kun alku huuma on laantunut.

Sykemittari auttaa hahmottamaan omaa kehitystä.

Harjoittelu eri sykealueilla

Polarin mittarit asettavat sinulle maksimisykkeeseesi perustuvat sykerajat. Mikäli et tiedä omaa maksimisykettäsi, laite laskee sen yleisesti käytetyllä kaavalla 220 - ikäsi. Tarkat tavoitesykealueet voi halutessaan yksilöidä käyttämällä laboratoriossa mitattua HRmax-arvoa tai tekemällä itse kenttätestin. Katso täältä ohjeet kenttätestiin.

Polar Sport Zones -rajat tarkoittavat tehokkuustasoja sykeperusteisessa harjoittelussa. Harjoittelu jaetaan viiteen Sport Zones -alueeseen, jotka perustuvat prosenttiosuuksiin maksimisykkeestä. Harjoituksen aikana mittarista on helppo nähdä, millä sykealueella olet ja mittarin voi halutessaan asentaa hälyttämään, kun poistut tietyltä alueelta.

Sykealueiden avulla on mahdollista tehdä juuri halutunlainen treeni. Jos tavoitteenasi on esimerkiksi polttaa rasvaa, optimaalisinta on pysyä sykealueella 2. Jos puolestaan haluat parantaa aerobista kuntoasi, treeni on hyvä tehdä sykealueella 3. Treenien tekeminen sykepohjaisesti on motivoivaa, koska tiedät treenaavasi tavoitteiseesi nähden oikein ja tuloksia alkaa näkyä nopeasti. Katso viisi Polar Sport Zones -aluetta, joiden avulla voit helposti valita ja seurata harjoitteluintensiteettejä.

Kärkkäisen verkkokauppa on aktiivisen urheilijan kauppa. Löydät meiltä monipuolisen valikoiman Polar-tuotteita sekä muidenkin merkkien sykemittarit ja aktiivisuusrannekkeet.