Renkaiden turvallisuus syntyy pohjoisten olojen syvällisestä ymmärtämisestä. Nokian renkaita täydentää innovatiivisuus – oivallusten jatkumo, joka valjastetaan turvallisuuden, kestävyyden ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen. Kesä- ja talvirenkaiden tulokset testataan olosuhteissa, joissa vain kaikkein vahvimmat pärjävät.

Laadukaat renkaat

Laadukkaat renkaat ovat paljon muuta kuin pelkkä kumikimpale. Nokian renkaat ovat huolellisen kehitystyön ja testauksen tuloksena syntynyt laadukas merkki. Nokialaisten luotettavaan renkaaseen on tehty paljon käsitöitä, kemiallista ja teknistä osaamista, täsmällisyyttä sekä laadukkaita raaka-aineita. Renkaiden kehitysvaihe kestää yleensä 2–4 vuotta, jotta saadaan paras ja turvallinen rengas aikaiseksi.

Renkaiden turvallisuus

Auton renkaat ovat tärkeässä asemassa kun puhutaan turvallisuudesta. On olemassa viisi kultaista sääntöä, kun halutaan pidentää renkaiden käyttöikää.

1) Tarkista rengaspaineet säännöllisesti, sillä jos paineet eivät ole tasaiset kaikissa renkaissa, auton ajettavuus kärsii ja renkaat kuluvat epätasaisesti.
2) Muista vaihtaa renkaiden paikkaa aina 5000–10 000 ajokilometrin välein, sillä etu- ja takarenkaat kuluvat eri tahtiin.
3) Jos renkaiden pinnat ovat kuluneet epätasaisesti etu- ja takarenkaissa, laita huonokuntoisemmat renkaat aina eteen.
4) Auton renkaiden vaihtamisessa kannattaa tarkistaa, onko renkaan sivuun merkitty pyörimissuunta.
5) Aja rauhallisesti, sillä äkkijarrutukset ja sivuluisut lyhentävät renkaiden käyttöikää.

Rengas, joka ei pelkää puhkeamista

Nokian renkaiden FRT (Flat Run Technology) on erityisrakenne, jonka ansiosta renkailla voidaan ajaa jopa ilman painetta. Jotkin autonvalmistajat käyttävät vain FRT-renkaita autoissaan taatakseen turvallisen ajon jälleenmyyntiliikkeeseen mahdollisista rengasrikoista huolimatta. Nokian Flat Run tuotteiden rakenne on tavallista lujempi. Niiden sivussa on erityinen komponentti, joka lisää sivun jäykkyyttä ajettaessa tyhjällä renkaalla. Normaalilla paineella FRT-renkaat toimivat kuten tavanomaiset renkaat.

Testaaminen

Nokian Renkaita testataan maailman pohjoisimmassa testikeskuksessa Ivalossa. Renkaiden testaaminen teihdään aidossa ympäristössä heti kehityksen alkuvaiheesta asti, jotta ne toimisivat moitteettomasti vaikeissa, vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Esimerkiksi autenttiset testit jäällä ja lumella ovat erittäin tärkeä osa kehitystyötä, sillä ominaisuuksia ei voida optimoida pelkästään tietokonemallinnuksen avulla.

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa turvallisuutta tienpäälle!