Luonnonkosmetiikan käyttämät luonnon valmistusaineet tarjoavat keholle, iholle ja hiuksille maksimaalista hoitavuutta ja sitä kautta vastinetta rahoille. Päivän päätteeksi viemäriin päätyvät kosmetiikan ainesosat ovat lisäksi biohajoavia. Luonnonkosmetiikka huomioi niin kehon luonnolliset ravintotarpeet kuin myös ympäristön ja ekologisuuden.

Tanskalaisen Unique Haircaren luonnolliset, sertifioidut hiustenhoitotuotteet ovat hellävaraisia, ravitsevia, hoitavia ja tehokkaita. Pohjoismainen hius on useimmiten hento, liukas ja lasimainen rakenteeltaan. Tällöin hiustenhoitotuotteissa on hyvä valita liukkaaseen pintaan karheutta tuovia tuotteita, kuten Uniquen Suolasuihke tai Uniquen tuuheuttava muotovaahto. Liian voimakkaat muotoilutuotteet sekä pesun jälkeen hiuksiin jääneet muotoilutuotteen jäämät latistavat hiuksia ja ajavat hentohiuksisen ojasta allikkoon.

Silloin kun kiharakutrit halutaan kuriin ja kauniisti hallituksi, on Uniquen uutuustuote, Unique Curl Styling -muotoiluvoide oikea valinta. Muotoilutuotteiden valikoimasta löytyy myös vaihtoehtoja hajusteettomuuden ystäville: kokeile Unique-muotoilusuihketta tai yhtälailla tuoksutonta Unique Strong Styling -muotoiluvaahtoa.

Hiusten hyvinvointi lähtee hiuspohjasta

Kuivaa, hilseilevää, arkaa, kutiavaa, hiivaista tai haavaista hiuspohjaa ei saa pestä liian voimakkailla tuotteilla, tai saa aikaiseksi vain lisää ongelmia. Myös liian tiheää pesuväliä kannattaa välttää, monille riittää hiusten peseminen 2–4 päivän välein. Hiuspohjamme herkkä päänahka on hyvin samanlaista ihoa kuin muukin kehomme iho. Kun ilma kylmenee ja kelit muuttuvat jatkuvasti Suomessa, tarvitsee päänahka yhtä lailla huomiota kuin muukin ihomme: sitä tulee hoitaa oikeilla tuotteilla, kuten hemmottelevilla öljyillä.

Moni karttaa turhaan öljyjen käyttöä hiustenhoidossa. Luonnolliset hiusöljyt imeytyvät syvälle hiukseen ja tuovat kiiltoa sekä tehokosteutusta pituuksille ja hiuspohjaan. Herkkää hiuspohjaa voi aika-ajoin helliä ravitsevalla öljyhoidolla, samalla verenkierto vilkastuu. Hiero hiusöljy päänahkaan. Levitä öljyä myös hiusten pituuksiin. Anna vaikuttaa puoli tuntia ennen suihkua. Kääri halutessasi hiusten ympärille pyyhe. Vaikutusajan jälkeen pese hiukset shampoolla huolellisesti.

Öljynä toimii mainiosti Unique Argan -hiusöljy, joka on hajusteeton arganöljy ja joka elvyttää kuivia ja haurastuneita hiuksia. Öljy tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät. Sen sisältämä F-vitamiini (omega-3 ja -6) ehkäisee hiusten katkeilemista. Öljy vähentää myös hiusten pörröisyyttä ja helpottaa näin niiden laittoa. Hoispohjalle on myös oma Unique hiuspohjan hoitoöljy. Se hoitaa ja virkistää hiuspohjaa luonnollisesti ja hellästi.

Täsmähoitoa hiuksille

Reissatessa usein huomaa, että hiukset käyttäytyvät eri lailla eri maissa. Tälle ilmiölle on olemassa selitys. Korkean ilmankosteuden maissa hiukset imevät ympäristön kosteuden. Tämä saa hiukset tuntumaan tahmeilta ja raskailta. Kun ilmankosteus on matala – etenkin Suomessa talvi-aikaan –  ilma imee hiuksista kosteutta. Se taas saa hiukset tuntumaan kuivilta ja sähköisiltä.

Kuivissa olosuhteissa hius tarvitsee tehokosteutusta ja ravitsemista runsaasti mutta ilman, että se lässähtää. Valitse puhdistukseen tuoksuton ja hellävarainen Unique Mild Shampoo tai kosteuttava Moisturizing Shampoo. Ne puhdistavat hiuksen rasvasta ja muotoilutuotejäämistä, ilman että hiukset tai hiuspohja kuivuvat. Hoitoaineeksi sopii lisäkosteutusta antava Moisturizing Conditioner tai tehokas Special Care Treatment. Voit myös käyttää hiuksiin jätettävää, suihkutettavaa Leave-In -hoitoainetta, joka poistaa sähköisyyttä ja helpottaa hiusten selvittämistä ilman latistavaa tunnetta. Säihköisyyttä voi vähentää käyttämällä luonnonkuituista hiusharjaa: luonnonkuiduista valmistettu hiusharja neutralisoi hiusten sähkövarausta.

Etelänmatkalla tai Suomen kesän kosteassa ilmanalassa runsaasti proteiinia sisältävät Uniquen-shampoot puhdistavat hiukset kunnolla ilman hiuksien karheutumista. Voit myös käyttää suolasuihketta liian kosteuden kontrolloimiseen.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät laadukkaan valikoiman Unique Haircaren tuotteita kaikenlaisille hiuksille ja erilaisiin tilanteisiin.