Soutuvene on kulkuvälineenä ikivanha. Ensimmäiset soutuveneet rakennettiin puusta ja ovat tekniikan edistyessä kehittynyt muun muassa soutulaivoiksi. Soutuveneitä ja soutulaivoja käyttivät roomalaiset, kiinalaiset ja viikingit kauppa- ja sotaretkillään.

Soutaminen on hyvä harrastus esimerkiksi toimistotyötä tekevälle. Soutaminen antaa hyvin liikettä yläkropan nivelille eikä se rasita alaselkää. Lähtiessäsi soutuveneellä retkelle, muista ottaa mukaan pelastusliivit, kevyt ankkuri, köyttä, äyskäri, kartta, kompassi, juomavettä ja matkapuhelin hätätilanteiden varalta.

Muistatko lapsuudesta tervalta tuoksuvia puuveneitä tai oletko ihaillut niitä valokuvista? Vanhoja veneenrakentajia on harvassa, mutta kansalaisopistot pitävät edelleenkin veneenrakennuskursseja, ja ne ovat tänäpäivänä todella suosittuja. Lasikuituiset ja alumiiniset soutuveneet ovat paljon yleisempi näky vedenääressä kuin puuveneet, koska ne ovat edullisia ja todella nopeasti käyttöönotettavia.

Turvallinen vene soveltuu mainiosti kaikkeen vesillä liikkumiseen – sen ainutlaatuiset ominaisuuden korostuvat vaativissa tilanteissa, kuten verkkokalastuksessa, heittouistelussa ja vaikkapa vesilintujen metsästyksessä.

Lasikuituinen soutuvene on todella suosittu. Se pitää kuitenkin keveyden takia kuormata hyvin. Jos soutuveneellä ylittää suuria järvenselkiä tai soutaa kovassa tuulessa, ja vene on kuormattu huonosti, on se todella herkkä tuulelle. Soutuvene on syytä kuormata hieman peräpainoisesti paremman suuntavakavuuden aikaansaamiseksi.

Suomi-veneitä löytyy yksi- ja kaksikuorisena. Kaksikuorisuus tuo laadun aivan uudelle tasolle, sillä veneessä on ulko- ja sisäpinta joiden välissä ei ole mitään kosteutta imevää materiaalia. Kuorien väliin jää ilma, eli niin sanottu kelluntatila. Jos veneen sisä- ja ulkokuoren väliin pääsee jostain syystä kosteutta, pystytään kosteus poistamaan perässä olevan tulpan kautta.

Lasikuituvene on edullinen, mutta luja materiaali, joka on vahvaa ja säänkestävää. Oikein valmistettu laminaatti ei ime vettä, vaikka gelcoat-pinta rikkoontuisi. Se on helppo korjata jopa itse, eikä sitä tarvitse aina siirtää korjaamolle. Lasikuituvene kestää lisäksi hyvin UV-säteilyä.

Kärkkäisen todella suuresta valikoimasta löytyvät veneet, soutuveneet ja tarvikeet jokaisen veneilijän tarpeisiin!