Kulkurin Kartanon Kaunis-pyykkietikka raikastaa pyykin ja säilyttää vaatteiden värit kirkkaina. Se on sekoitus vanhojen viisaita käytäntöjä ja uusia, nykyaikaisia ratkaisuja. Kaunis-pyykkietikka sopii jokaiseen kotiin, sillä se on luonnonmukaista kodinhoitoa parhaimmillaan.

Yhteistyön voimaa

Niskanen Production Oy:n tuotannosta ja tuotteista vastaava Kirsi-Marja Niskanen on kehittänyt ja valmistaa Niskanen Production Oy:n Kulkurin Kartanon Kaunis -sarjan kosmetiikan ja pesuaineet. Petri Niskanen keskittyy perheyrityksen talousasioihin, lisäksi tärkeän työsaran hänellä muodostaa tarjoamansa yritysvalmennus. Pääsääntöisesti pariskunta työskentelee yrityksessään kahdestaan, sesonkiaikoina on ulkopuolista apua. Kosmetiikan, saippuat ja pesuaineet he valmistavat itse. Tuotteiden pullottamista he ostavat jonkin verran alihankkijoilta.

Kirsi-Marja ja Petri Niskanen myivät vajaat kymmenen vuotta sitten muovialan yrityksensä. He ryhtyivät valmistamaan myyntiin käsintehtyä kosmetiikkaa ja saippuoita sekä Petri tekemään myös yritysvalmennuksia. Samalla he ostivat Luvialta, kotimaakunnastaan Satakunnasta, vanhan maalaistalon, jonka remontoivat kodikseen.

– Petri on aina reissanut paljon työasioissa. Siitäpä nimi kodillemme: Kulkurin Kartano, Kirsi-Marja kertoo.

Tuotetestausta omasta takaa

57-vuotiaalla Kirsi-Marjalla ja 58-vuotiaalla Petrillä on kaksi poikaa: 30- ja 28-vuotiaat. Pojilla on lapsia yhteensä viisi, joiden iät ovat yhdestä kuuteen vuotta.

– Lastenlapsemme kokeilevat innokkaasti tuotteitamme. Esimerkiksi palasaippuat ja jalkakylpypallot ovat heidän suosikkejaan, Kirsi-Marja kertoo.

Jo silloin, kun Kirsi-Marjalla ja Petrillä oli muovialan yritys, Kirsi-Marja valmisti harrastuksenaan käsityönä tehtyjä saippuoita ja kosmetiikkaa. Harrastuksesta tuli työ.

– Siinä vaiheessa kun aloin valmistaa tuotteita myyntiin, tärkein asia oli löytää hyvä kemisti.

Sellainen kemisti Niskasten onneksi löytyi. Kemisti tarkistaa Kirsi-Marjan kehittämät reseptit ja vie tuotteet EU-rekisteriin, eli hoitaa tuotteet laillisiksi.

Vuosien saatossa Kulkurin Kartanon Kaunis -sarjan tuoterepertuaari on kasvanut runsaasti. Saippuoiden ja voiteiden lisäksi valikoimissa on esimerkiksi sokerikuorintaa kauneudenhoitoon sekä pyykkietikkaa ja tekstiilien pesuaineita kodinhoitoon. Tämän syksyn uutuustuotteeksi Kirsi-Marja on kehittänyt imurointipuuterin. Ruokasoodapohjaisessa imurointipuuterissa tuoksuvaihtoehtoina ovat cotton, sade ja sitrus.

– Imurointipuuteri raikastaa matot ja kangassohvat sekä myös imurin, Kirsi-Marja lupaa.

Pyykkietikka on in

Pyykkietikkaan Kirsi-Marja kertoo kirjoneensa isoäitien viisautta. Ennen vanhaan etikkaa käytettiin pyykin raikastamiseen. Pyykkiä raikastavan ja pehmentävän sekä värejä kirkastavan pyykkietikan Kirsi-Marja kehitti puolitoista vuotta siten.

Kaunis-pyyykkietikoissa tuoksuna on esimerkiksi appelsiininkukkaa, greippiä, raparperia ja meripihkaa. Kirsi-Marja kertoo, että käyttämistään raaka-aineista noin 90 prosenttia on kotimaisia.

– Mutta esimerkiksi kaakao-, kookos- ja sheavoita sekä kaikkia käyttämiämme eteerisiä öljyjä ei saa Suomesta, hän sanoo.

Vuosittain Kulkurin Kartanon Kaunis -sarjan tuotteita valmistuu noin 100 000–150 000 kappaletta.

Tulevaisuudessa Kirsi-Marja haluaisi kehittää luonnonkosmetiikan tuotteitaan entistä paremmiksi. Myös tuoksuttomien tuotteiden valikoimien kasvattaminen on hänellä suunnitelmissa. 

– Tuoksuton kosmetiikka on nyt selkeästi trendi, hän sanoo.

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoilee mukavan valikoiman Kulkurin Kartanon Kaunis-sarjan pyykkietikoita jokaisen pyykkääjän iloksi.