Uima-allas tuo iloa ja nautintoa elämään. Pieni lasten uima-allas sopii uimataidottomille leikki-ikäisille ja isommat altaat uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Altaan tuoma riemu on kuitenkin aina sama!

Uima-altaat ovat nykyisin lähes jokaisen kuluttajan saatavilla. Muun muassa Kärkkäisen verkkokauppa myy altaita alle sadasta eurosta ylöspäin. Lisäksi sieltä voi hankkia erilaiset allastarvikkeet.

Uima-allas pihalle

Millainen uima-allas sopii tarpeisiini? Tästä kysymyksestä täytyy lähteä liikkeelle, kun aikoo hankkia uima-altaan. Erilaisia vaihtoehtoja on paljon. Oleellista on se, asennetaanko uima-allas maanpinnalle vai upotetaanko se maahan.

Altaiden rungot tehdään harkoista, puusta, teräksestä, alumiinista tai lasikuidusta. Maanpinnalle asennettavissa uima-altaissa on usein teräskehikko. Esimerkiksi Bestway-merkkisissä altaissa on metalli- tai teräskehikko tukena.

Bestway-uima-allas on helppo asentaa. Usein myynnissä onkin allassetti, jossa on kaikki kokoamiseen ja käyttöön liittyvät tarvikkeet mukana.

Uima-altaan perustustyöt

Uima-allas kannattaa asentaa tasaiselle maalle, mutta periaatteessa sen voi laittaa millaiseen pihaan tahansa. Jos on mahdollista, uima-allas kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa ei ole puita ihan lähellä, sillä puista tippuvat lehdet ja neulaset roskaavat allasta.

Erilaiset uima-altaat vaativat erilaisia pohjatöitä. Yleinen periaate on, että maapohjan tulisi olla tasainen ja sen tulisi läpäistä vettä. Jos allas laitetaan maanpinnalle, kannattaa varmistaa, että alusta kestää altaan painon. Nimittäin vettä täynnä olevan altaan paino on tuhansia kiloja.

Uima-altaan paikkaa mietittäessä tulee ottaa huomioon, että allas täytyy välillä tyhjentää vedestä. Runsas vesimäärä voi vaurioittaa pihaa, jos se ei pääse imeytymään maaperään tai sitä ei saada johdetuksi pihalta pois.

Uima-altaan kunnossapito

Uima-altaan vesi pysyy puhtaana, jos huolehtii veden puhdistuksesta. Altaasta tuleekin poistaa säännöllisesti puiden lehdet ja muut roskat.

Roskaantumisen estämiseksi kannattaa hankkia allaspeite, joka laitetaan altaan päälle, kun sitä ei käytetä. Yksi hyvä vaihtoehto on Bestwayn allaspeite. Roskien poistamisen lisäksi on tärkeää tarkistaa altaan klooripitoisuus tasaisin väliajoin.

Uima-altaan puhdistus on ensiarvoisen tärkeää. Erilaiset uima-altaan puhdistusvälineet helpottavat työtä. Talven tullen uima-allas tyhjennetään ja varastoidaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Lisää vinkkejä uima-altaan huoltoon voi lukea internetistä Allas.fi-sivustolta.

Maan pinnalle tarkoitettuja uima-altaita on markkinoilla erihintaisina ja erimallisina. Edullisimmillaan altaan saa alle sadalla eurolla, kuten Bestway Fast Set.  Hyvä ja kestävä uima-allas puolestaan maksaa tuhannesta eurosta ylöspäin, kuten Bestway Hydrium tai Bestway uima-allassetti.

Uima-altaat tarjoavat rentouttavaa ajanvietettä. Kärkkäisen verkkokaupasta voikin hankkia helppohoitoiset uima-altaat ja allastarvikkeet koko perheen iloksi.