Nautitko siitä, kun sinulla on toimiva keittiö ja että astiasto, aterimet ja tarjoiluvälineet ovat kunnossa? Varsinkin juhlien ja tapahtumien aikana on tärkeää, että keittiöstä löytyvät toimivat kahvikupit, juomalasit ja muut astiat. Mutta syökö teidänkin keittiössä joku pikkulusikoita? Olisiko aika täydentää juhlakattaus tai arkiastiasto?

Kahvikupit netistä

Lähes kaiken voi nykyisin tilata netistä. Verkkokaupat ovat pullollaan tuotteita, ja ne voidaan toimittaa kotiovelle asti. Verkkokaupastamme ostaminen on vaivatonta mutta myös turvallista.

Ohjeet verkkokaupasta tilaamiseen ovat helpot ja ne tekeevät tilaamisesta turvallista. Verkkokaupastamme tilaamillasi tuotteilla on ilmainen 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Ilmainen palautusoikeus ei kuitenkaan kata tuotteita, jotka ovat kotoa noudettavia. Palautettavien tuotteiden täytyy luonnollisestikin olla käyttämätättömiä ja ehjässä alkuperäispakkauksessaan. Muistathan, että palauttajan täytyy palauttaa kaikki osat, myös käyttöohjeet ja kaupanpäälliset.

Tilaaminen on siis helppia ja turvallista. Miksi edes lähteä hakemaan astioita, kahvikuppeja tai juomalaseja kaupasta, kun niiden kantaminen kotiin on raskasta ja hankalaa? Kahvikupit, teekupit, lautaset ja juomalasit saa verkkokaupastamme edullisesti ja vaivattomasti vaikkapa suoraan joulupöytään tai muihin perheen juhliin.

Kauniita kahvikuppeja niin juhlaan kuin arkeenkin valmistavat muun muassa Arabia ja Kultakeramiikka. Näiden valmistajien valikoimiin kannattaa tutustua, mikäli hakee ajattomia, suomalaiseen ja skandinaaviseen tyyliin sopivia astioita ja kuppeja. Valikoimista löytyy myös värikkäämpiäkin vaihtoehtoja, kuten klassikko Arabian Paratiisi, Muumi tai Juhlavuoden kupit.

Myös Iittalalla on kuppeja. Esimerkiksi suosittu Taika-sarja, jota löytyy kolmessa eri värissä. Myös klassinen Teema on nykyisin saatavilla monissa eri väreissä. Ja värit ja astiat ovat kivasti yhdisteltävissä keskenään. Iittalalla on myös kattava valikoima juomalaseja ja kulhoja. Myös upeat Ultima Thule, Festivo, Aalto ja Kastehelmi ovat kaikki Iittalan tuotantoa.

Lisää kauneutta, selkeyttä ja monipuolisuutta tarjoaa Heirol. Heirol on suomalainen, 25 vuotta toiminut yritys, jonka päätarkoitus on tarjota monipuolinen ja laadukas valikoima kauniita ja käytännöllisiä keittiövälineitä parhaalla hinta–laatusuhteella. Tarjontaan tuo väriä ja luonnetta Vallila, jonka astiat ja muut tuotteet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

Aterimet, ruokailuvälinesarjat, veitset ja puukot

Laadukkaat aterimet ovat tärkeä osa ruokailua ja kaunista kattausta. Lusikat, haarukat ja veitset toimivat kyllä eripareinakin, mutta ainakin juhlapöytään on mukava asetella ruokailuvälinesarja, jossa kaikki aterimet ovat samaa sarjaa, kuten esimerkiksi jo klassikoksi muodostunutta Hackmannin Savoniaa. Hackmannilla on myös muita aterinsarjoja, kuten Karelia tai Linnea.

Aterimia edustavat lisäksi muun muassa myös Iittala, Heirol, Apukokki ja Fiskars. Aterimet voivat tyylikkyyden ja ajattomuuden lisäksi olla vaikkapa hauskat ja leikkisät, kuten Hackman Muumi -lusikat ja aterimet ovat.

Aterimien lisäksi tarjoilulusikat ja -haarukat sekä kunnolliset veitset ja puukot ovat tärkeitä. Terävä ja kestävä puukko takaa tarkat leikkaukset niin kakkujen ja piirakoiden kuin myös vihannesten tai vaikkapa lihan leikkaamisessa. Juustoille on olemassa omat veitsensä. Kuorimaveitset sopivat kuorimiseen ja siivuttamiseen.

Victorinox-tomaattiveitsi löytyy monesta kodista sen edullisuuden ja hyvän laadun vuoksi. Victorinox valmistaa muitakin laadukkaita veitsiä. Hyvillä veitsillä kaikki kokkaaminen on sujuvampaa ja siksipä veitset kannattaa välillä teroittaa teroituslaitteella ja sen jälkeen säilyttää veitsitelineessä.

Made in Finland -tarjoiluvälineet ja kauneus keittiössä

Tarjoiluvälineet, kuten kannut, tarjoilukulhot, tarjoilulautaset, erilaiset kulhot ja muut tarjoiluastiat sekä sokerikot ja kermakot ovat koko kattauksen ja tarjoilun suola. Ne luovat yhdessä astiaston ja aterimien kanssa kokonaisuuden, jonka ympärille muodostuu koko arkikattauksen tai juhlan tunnelma.

Kun tarjoiluastiat on valittu ja pöytää on tarkoitus koristella lisää, kannattaa valita värisävyt, joilla haluaa pöytää ja juhlaa somistaa. Väriä voi kukkien lisäksi tuoda kattaustarvikkeilla, kynttilöillä ja koriste-esineillä. Erilaisten juhlien teemaan voivat sopia myös ilmapallot, serpentiinit tai vaikkapa kertakäyttöastiat.

Juhlaan kuuluu usein pääherkkuna juhlakakku eli täytekakku. Täytekakun voi tarjoilla arkisemmin tarjottimelta tai vähän hienommin tarjoiluvadilta, mutta leikkaamiseen tarvitaan aina kakkulapio. Kuka leikkaa ensimmäisen palan? Se on usein kakun vaikein palanen. Onneksi Magisso on keksinyt kakkulapion, joka helpottaa ensimmäisen palan ottamista. Samalla tämä kakkulapio pitää huolen, ettei tule kerralla leikattua kovin suurta palaa.

Monista tarjoiluastioista on tullut klassikoita. Tällaisia ovat muun muassa Mariskoolit, Iittalan Aalto-kulhot, Muumi-astiat ja Iittalan Teema-vadit. Klassikot luovat ajatonta tunnelmaa ja kestävät vuodesta toiseen.

Ruuanvalmistus ja kokkaaminen

Kunnolliset keittiötyövälineet tekevät ruuanlaitosta helpompaa ja mukavampaa. Työvälineissä on valinnan varaa ja toimivassa keittiössä valikoima on monipuolinen. Entä mökkikeittiössä tai asuntovaunussa kesälomareissulla?

Perusvälineitä ovat tietysti edellä mainittujen veitsien ja asioiden lisäksi kauhat, paistinlastat, sakset, mitat, raastimet ja leikkuulaudat. Lisäksi on koko joukko muita keittiötyövälineitä, joiden avulla työt sujuvat paremmin. Juustohöylät, munaleikkurit, pusertimet, purkinavaajat, siivilät, ottimet ja pizzaleikkurit ovat tärkeitä nekin, vaikka kaikki eivät mökkikeittiöön mahtuisikaan. Onneksi osan voi korvata aivan perusvälineillä.

Ruuan valmistuksessa avainasemassa ovat keitto- ja paistoastiat. Niiden avulla kypsyvät niin perunat, kasvikset, riisit, pastat sekä erilaiset lihat ja kalatkin. Kattilat ja kasarit sopivat keittämiseen, paistinpannut paistamiseen liedellä sekä padat ja uunivuoat uunissa kypsentämiseen. Erikseen on olemassa wok-pannu, joka on muotonsa ansiosta hyvä wok-ruokien tekemiseen.

Mikroastiat puolestaan auttavat mikrossa kypsentäessä. Ne takaavat tasaisen kypsennyksen tai lämmityksen. Verkkokaupastamme löytyvät välineet myös muihin keittiöhommiin. Mehustimet, pizzakivet ja kahvi- ja teepannut auttavat erilaisissa kotitöissä.

Ruuan valmistuksen lisäksi ruokaa ja ruoka-aineita on hyvä säilöä. Monet marjat ja muut luonnonantimet kannattaa pakastaa. Myös riista on syytä saada säilöön talven varalle. Taloustavara-osastolta löytyvät niin pakasterasiat ja -pullot kuin säilytys- ja eväsrasiatkin.

Leivonta ja keittiövälineet

Leivonta voi olla joko pakkopullaa tai sitten se on suuri intohimo ja jopa terapeuttista tekemistä. Leipominen on tietysti sitä monipuolisempaa ja mukavampaa, mitä kattavampi leivontavälineiden ja keittiötyövälineiden valikoima on.

Mikä on suosikki kakkusi tai piirakkasi? Leivotko mieluummin pikkuleipiä tai pullaa vai oletko kakkutaituri, joka nautit leivonnaisten koristelemisesta? Koristeluvälineet ja tarvikkeet  tai pastavärit voisivat olla juttusi. Upeiden kakkujen valmistamisessa ja koristelemisessa koristelumuotit, koristerakeet ja syötävät kakunkoristeet yhdessä muiden kakunkoristeiden kanssa antavat leipojalle upeat mahdollisuudet mitä monipuolisimpiin kakkuihin ja koristeluihin.

Erilaiset vuoat sekä kakkualustat ja -laatikot auttavat sekä leipomisessa että leivonnaisten pakkaamisessa. Pikkuleipämuotit takaavat omaperäiset tai vaikka aivan perinteiset pikkuleivät ja piparkakut niin arki- kuin juhlapöytäänkin.

Toivottavasti leipominen sujuu ja löydät verkkokaupastamme kaiken tarpeellisen mihin tahansa kakun tai piirakan valmistukseen. Tarvitsetpa keittiöösi sitten mitä tahansa työvälineitä, verkkokauppamme odottaa sinua. Keittiö, ruuanlaitto, leipominen ja kaikki kokkailu ovat yksi tärkeä osa kotona olemista ja yksin tai yhdessä puuhastelemista. Miksipä ei kannattaisi tehdä siitä mahdollisimman viihdyttävää ja mukavaa!