Tulostimen muste loppuu juuri silloin, kun jonkin tärkeän asiakirjan tulostus on kesken. Tämä on tuttu tilanne varmasti monelle. Vaikka värikasetti on selvästi ollut lopuillaan pitemmän aikaa, uuden ostamista tai kasetin vaihtamista on venyttänyt viimeiseen asti.

Nykyisin tulostinvärit on onneksi helppo tilata etukäteen verkkokaupasta. Musteen loputtuakaan uuden saamiseen ei mene kohtuuttoman kauan aikaa. Ostovaihtoehtoina on olemassa niin sanottuja alkuperäisiä tulostinmusteita, tarvikemusteita tai kierrätettäviä mustepatruunoita.

Alkuperäiset tulostinmusteet ovat sellaisia, jotka tulostimen valmistaja on suunnitellut ja valmistanut omaa tuotemerkkiään eli tulostintaan varten. Esimerkiksi Canon, HP, Epson, Brother, Samsung ja Lexmark valmistavat omia tulostimiaan varten myös musteet.

Usein alkuperäisiä tulostinmusteita suositellaan käytettäväksi silloin, kun tulostuksen laatuvaatimukset ovat korkeat. Niiden jälkeä pidetään hyvänä ja laadukkaana.

Tarvikemusteita valmistaa yleensä jokin musteen valmistamiseen erikoistunut yritys. Ne sopivat käytettäviksi erimerkkisiin tulostimiin, ja niitä voi käyttää alkuperäisten värikasettien tilalla. Tarvikemusteita käytetäänkin paljon toimisto- ja kotitulostuksessa.

Kierrätettävät mustepatruunat ovat ekologinen vaihtoehto. Ne voidaan täyttää ja käyttää uudestaan. Muun muassa HP 25 LaserJet -värikasetit ovat riittoisia, ja ne on helppo kierrättää.

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa tulostinvärit sekä mustesuihkutulostimeen että lasertulostimeen. Voit hankkia joko useampaa väriä sisältävän tai pelkästään yhtä väriä sisältävän pakkauksen. Kannattaa tutustua valikoimaan.