Kärkkäisen verkkokaupassa valaisimia sisälle ja ulos jo reilut 1500, ja valikoima kasvaa koko ajan

Kärkkäisen Sähkötarvikeosaston valikoimat ovat paitsi määrällisesti, myös laadullisesti ja hintatasoltaan monipuoliset. Valaisimista löytyy sekä edullisia vaihtoehtoja että design-vaihtoehtoja, esimerkiksi Innolux-designvalaisimia valikoimissa on noin 40. Sähkötarvikkeista on sekä edullisia että ammattikäyttöön soveltuvia vaihtoehtoja. Noin 500 tuotteen jouluvalaisinvalikoimat syttyvät Kärkkäisellä lokakuun lopulla.

Kärkkäisen Sähkötarvikeosastolla on Kärkkäisen tavaratalojen ohella merkittävät valikoimat Kärkkäisen verkkokaupassa, www.karkkainen.com.

– Esimerkiksi valaisimia meillä on verkkokaupassa yli tuplasti enemmän kuin tavarataloissa. Verkkokaupassamme on tätä nykyä reilun 1500 valaisimen valikoimat, kunkin yksittäisen tuotteen värivaihtoehdot vielä lisäävät määrää merkittävästi. Koko ajan myös panostamme verkkokaupan valaisin- ja valaisintarvikevalikoiman kasvattamiseen, kertoo Kärkkäisen Sähkötarvikeosaston tuotepäällikkö Jaakko Luokkala.

Kärkkäisen Sähkötarvikeosastolla sekä tavarataloissa että verkkokaupassa on runsaasti myös design-valaisimia, tuotepäällikkö Jaakko Luokkala kertoo.
Kärkkäisen Sähkötarvikeosastolla sekä tavarataloissa että verkkokaupassa on runsaasti myös design-valaisimia, tuotepäällikkö Jaakko Luokkala kertoo.

Luokkala painottaa, että Kärkkäisen Sähkötarvikeosaston valikoimat ovat paitsi määrällisesti, myös laadullisesti ja hintatasoltaan hyvin monipuoliset.

– Valaisimista löytyy sekä edullisia vaihtoehtoja että desing-vaihtoehtoja, samoin sähkötarvikkeista on sekä edullisia että ammattikäyttöön soveltuvia, laadukkaita vaihtoehtoja, ja kaikki kilpailukykyiseen hintaan.

Design-valaisimista Luokkala nostaa esimerkiksi Innolux-valaisimet, joita Kärkkäisen tavarataloissa ja verkkokaupassa on tällä hetkellä noin 40 eri valaisinmallin valikoima. Kärkkäisen sähköasennustarvikevalikoimasta löytyy myös korkeatasoisia ABB sähköasennustarvikkeita asuin- ja liikerakentamisen sähköistykseen.

– Ja jouluvalaisimet ovat meillä aina aivan oma lukunsa. Me Kärkkäisellä panostamme erityisen suuresti jouluvalaisinvalikoimiimme. Meille tulee tänä vuonna valikoimiimme noin 500 erilaista jouluvaloa. Joka vuosi jouluvalaisimiin tulee perinteisten mallien lisäksi uudenlaisia malleja.

Jouluvalaisimet syttyvät Kärkkäisen viiden tavaratalon Sähkötarvikeosastoilla ja verkkokaupassa lokakuun lopulla.

Kärkkäisen verkkokaupassa valaisinryhmistä löytyvät ulko- ja pihavalaisimet, yleisvalaisimet mukaan lukien työvalaisimet ja sisustusvalaisimet sekä erilaiset koristevalot jouluvaloineen. Valaisimiin verkkokaupassa asioiva löytää myös lamput ja valaisintarvikkeet, kuten esimerkiksi liittimet, johdot, pistorasiat ja varjostimet.

– Esimerkiksi led-lamppuja Kärkkäisen verkkokaupassa on yli 300 eri mallia.

Led-lamput ovat selkeästi syrjäyttäneet suosiossaan energiansäästölamput. Ekologisuutta arvostavat nykykuluttajat arvostavat led-lamppujen ympäristöystävällisyyttä. Led-lamput eivät sisällä lyijyä, elohopeaa tai muita myrkyllisiä aineita. Lisäksi niiden energiankulutus on merkittävästi pienempää verrattuna muihin lampputyyppeihin. Led-lamput ovat myös pitkäikäisiä, ja sitäkin kautta ekologisia.

Jaakko Luokkala uskoo led-tekniikan yhä kehittyvän.

– Led-lamppuja Kärkkäisen verkkokaupassa on yli 300 eri mallia, hän kertoo.

Led-lampuissa ovat viime aikoina yleistyneet filamentti-lamput, jotka muistuttavat ulkonäöltään vanhoja hehkulamppuja. Filamentti led-lamput ovat hehkulampun näköisiä, ympärisäteileviä led-lamppuja.

– Filamentti-ledlamput ovat kehittyneet merkittävästi, niiden sähkönkulutus on pudonnut ja samalla valaistusteho on lisääntynyt, ja hinnatkin ovat tulleet reilusti alas viime vuodesta, Luokkala kertoo.

Jaakko Luokkala iloitsee, että suomalaiset panostavat tätä nykyä kodin valaistukseen: ulkovalaistukseen, ja sisätiloissa valaistus on noussut myös merkittäväksi sisustukselliseksi elementiksi. Uusia taloja rakennettaessa valaistus otetaan tarkasti huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

– Hyvin toimiva valaistus on tärkeä asia kodin ja puutarhan toimivuuden ja käytettävyyden näkökulmasta sekä merkittävä turvallisuus- ja tunnelmatekijä niin sisällä kuin ulkona.

Kärkkäisen Sähkötarvikeosaston suosikkituotteita ovat myös aurinkoenergiatuotteet, kuten aurinkopaneelit ja aurinkokeräimet. Molempia ostetaan sekä kesämökeille että omakotitaloihin. Aurinkopaneeleita myydään paljon myös matkailuautoihin ja -vaunuihin.

– Moni lämmittää nykyään aurinkokeräimillä käyttöveden omakotitalossaan, Luokkala kertoo.

J. Kärkkäinen Oy:llä on omaa maahantuontia aurinkoenergiatuotteissa. Ne tunnistaa Brightsolar-tuotemerkistä. Aurinkopaneeleiden ja -keräinten lisäksi J. Kärkkäinen Oy tuo maahan ulkovalaisimia, sisustusvalaisimia, led-heittimiä sekä kodin turvatuotteita.

Jaakko Luokkala seuraa jatkuvasti alansa kehittymistä. Tärkeitä tietolähteitä hänelle ovat tavarantoimittajilta saatava informaatio, alan messut, alan julkaisut sekä netti. Asiakkaiden palaute ja toiveet sekä keskustelut Kärkkäisen Sähkötarvikeosastojen ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa niin ikään avartavat tuotepäällikön ajatuksia sekä antavat tietoa uutuuksista ja valikoimien kehittämistarpeista.

Kärkkäisen yritysmyynnin asiakkaat – yksityiset yritykset sekä julkiset toimijat ja yhteisöt – ovat henkilöasiakkaiden ohella merkittävä ja koko ajan kasvava Sähkötarvikeosaston asiakasryhmä.

Tuoteturvallisuustekijät korostuvat erityisesti Sähkötarvikeosaston valikoimissa.

– Panostamme huolellisesti tuoteturvallisuuteen, teemme siinä hyvää yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa, Luokkala kertoo.

– Oman maahantuonnin kohdalla vastaamme itse tuoteturvallisuudesta. Tämä edellyttää monipuolista ammattitaitoa ja hyvää yhteistyötä tuoteturvallisuudesta vastaavan viranomaistahon kanssa, hän painottaa.