– Meikit osana kauneudenhoitoa

Ihmiset ovat kautta aikojen koristaneet ja maalanneet ihoaan. Meikeillä on ollut eri aikoina erilaisia tehtäviä ja merkityksiä. Alkuaikoina ihmiset karkottivat maaleilla pahoja henkiä, ja Intiassa meikkaaminen kuului ensin vain näyttelijöille. Sotamaalaukset suojasivat sotaan lähteviä miehiä, ja hajusteilla voitiin taata päivän onnistuminen. Merkitykset ja uskomukset ovat osa nykypäivänkin meikkikulttuuria.

Erilaiset, erityiset tuotteet

Meikkivoiteet, poskipunat ja huulikiillot ovat monelle osa jokapäiväistä kauneudenhoitoa. Meikkaaminen on yksi tapa pitää huolta itsestään. Se voi olla myös päivittäinen tapa antaa aikaa itselleen ja osoittaa itsearvostusta. Toisaalta yhtä arvokasta on olla meikkaamatta. Ja ilman meikkejäkin voi pitää huolta omasta kauneudestaan.

Kauneudenhoitajia on monenlaisia. Toisille riittää aamurutiiniksi hampaiden pesu, toisilla taas vierähtää peilin edessä tunti jos toinenkin.

Vaativammallekin meikkaajalle löytyvät omat tuotteensa. Esimerkiksi Lumene valmistaa korkealaatuista, kotimaista kosmetiikkaa. Kaikki Lumene-tuotteet ovat kuin osa suomalaisen luonnon kauneudesta, puhtaudesta ja aitoudesta. Jokainen Lumene-tuote on suunniteltu suomalaiselle iholle ja skandinaavisen kauneuden korostamiseen. Etenkin Lumenen Invisible Illumination -meikkipohjasarja kerää kehuja käyttäjiltään.

Meikkivoidemaiset BB-voide ja CC-voide voivat korvata jopa kuusi eri tuotetta, kuten pohjustustuotteen, sävyttävän kasvovoiteen, peitevoiteen, päivävoiteen, valovoiteen ja aurinkosuojan. Lumenen CC-meikkivoide peittää, heleyttää ja korjaa täydellisesti ihoa ja jättää sen samettisen pehmeäksi.

Lumene-puuteri puolestaan pitää meikin paikoillaan ja hillitsee ihon kiiltoa himmentämättä sitä. Ilmavan kevyt puuteri auttaa luomaan huomaamattoman meikkipohjan, jonka peittävyyttä on helppo säädellä. Puutereiden tärkeitä ominaisuuksia ovatkin juuri peittävyys mutta samalla ilmavuus.

Trendit kautta aikojen

Kuten Nyky-Suomessa myös muinaisessa Egyptissä kauneudenhoito oli suuressa arvossa. Tunnettuja kaunottaria olivat ainakin Kleopatra ja Nefernefer. Vaaleaa ihonväri arvostettiin kovasti, ja ihoa vaalennettiin lyijyvalkoisella. Erilaisista rasvoista valmistettiin huulipunaa, jota käytettiin myös poskipunana. Luomivärejä oli vain kahta eri sävyä, mustaa ja vihreää. Ripset tummennettiin ja silmät rajattiin lyijyhohteella.

Tämänkin päivän kauneudenhoidossa kulmiin kiinnitetään erityistä huomiota. Eikä ihme, sillä kulmat kehystävät kasvoja ja antavat niille ilmettä ja ryhtiä. Kulmia muotoillaan ja korostetaan erilaisten kulmatuotteiden avulla.

Contouring, eli kasvojen varjostus ja korostus on varsinkin nuorten keskuudessa hyvin suosittua. Vanhemmat naiset luottavat kuitenkin edelleen kasvojen muotoilussa perinteiseen poskipunaan ja valokynään.

Poskipunan historia yltääkin aina muinaiseen Egyptiin asti, jossa poskipunaa käyttivät niin naiset kuin miehet ja lapsetkin. Egyptin ohella poskipunaa suosittiin muinaisessa Kreikassa ja muualla Euroopassakin. Poskipunan puutteessa kasvoille saatettiin levittää punaa myös punaisten hedelmien tai hedelmämehujen avulla.

Kenelle kaikille kauneudenhoito sopii?

On monia tapoja huolehtia kauneudestaan tai ehostaa kasvojaan. Näin ollen kauneudenhoito sopii kaikille. Monet miehet ja pojatkin meikkaavat ja ehostavat. Kulmien muotoilu ja korostaminen, kynsien lakkaaminen ja silmien rajaaminen yleistyvät myös poikien keskuudessa.

Pojat myös ovat aiempaa kiinnostuneempia ja tietoisempia siitä, miten ihoa kuuluu hoitaa, ja he hoitavatkin ihoaan kiitettävästi.

Historiassakin meikkaaminen on kuulunut niin miehille kuin naisille. Miehet lähtivät sotaan maalattuina, ja lakimiesten peruukit ja meikit olivat vertaansa vailla. Jopa lapsille on laitettu väriä iholle muun muassa silmien ympärille suojaamaan silmätulehduksilta ja auringolta.

Eivätkä kynsilakat tai huulipunat ole harvinaisia nykylapsillakaan. Olisiko lasten meikkaaminen jopa yleistymässä kovaa vauhtia?

Kauneudenhoidon kulmakivet

Vaikka ihonhoito ja meikkaaminen koostuvat pohjimmiltaan yksinkertaisista rutiineista, ei niiden oppiminen ole aina helppoa. Keskeinen neuvo on kuitenkin varsin selkeä: ”Puhdista, hoida, kosteuta ja pohjusta.” Meikkaamista kannattaa myös harjoitella.

Varsinkin nuoret ovat valmiita käyttämään aikaa ihon hoitoon ja kauneudesta huolehtimiseen. Kun puhdistuksesta ja hoitamisesta tulee rutiini, kauneudenhoito sujuu nopeasti ja vaivattomasti.

Ensimmäinen ja tärkein tehtävä ihoa hoidettaessa on sen puhdistus. Sen tärkeyttä tuskin voi korostaa liikaa. Kosteutus tehoaa huolella puhdistettuun ihoon ja suojaa ihoa ulkoisilta rasituksilta.

Ilman hyvää pohjaa on turha odottaa hyvää lopputulosta. On siis muistettava hoitaa iho kuntoon, ennen kuin sille levittää meikkivoiteita. Oman ihotyypin mukaiset puhdistukset, hoitotuotteetkasvovoiteet, kosteutukset ja pohjustustuotteet ovat tärkeitä. Meikkaamista harjoittelemalla jokainen löytää oman tekniikkansa ja tyylinsä. Työvälineet, eli oikean- ja omanlaiset siveltimet takaavat hyvän lopputuloksen.

Meikkiosaston tärkeimmät

Tärkeimpiä ominaisuuksia meikeissä ovat pigmenttisyys, levittyvyys ja pysyvyys. Edullinen hinta takaa monelle runsaamman valikoiman. Ja juuri monipuolista valikoimaa pitää nykynuorilla ollakin, sillä meikkaamisesta on monille tullut monille jopa harrastus.

Meikkivoiteet, kulmatuotteet, kynsilakat ja highlight-puuterit ovat meikkiosaston suositumpia tuotteita. Myös meikin pohjustus- ja kiinnityssuihkeet lähtevät monen asiakkaan matkaan muiden meikkien ohella. Etenkin Essencen meikinkiinnityssuihkeita myydään hurjia määriä.

Essencen edullinen hintataso ja kahdesti vuodessa päivittyvä runsas meikkivalikoima houkuttaa asiakkaita aina vaan enemmän ja enemmän. Seuraava tuotevalikoiman päivitys onkin nyt syyskuun alussa, joten kannattaa päivittää omakin meikkivalikoima.

Meikit verkosta

Usein nuoret ovat hyvin tietoisia ajankohtaisista meikkitrendeistä, tuotteista ja tekniikoista, koska netti tarjoaa lukemattoman määrän blogeja, Some-ryhmiä ja videoita, joita seurataan intensiivisesti. Onkin huomattavaa, kuinka ennen myyjältä kysytyt neuvot saadaan nykyään juurikin noista kanavista.

Meikkaamisen historia on värikäs ja monisäikeinen, mutta yksi asia on ainakin varmaa; naiset, ja monet miehetkin ovat kautta aikojen halunneet näyttää kauniilta ja viehättäviltä. Kauneudenhoitovälineisiin on satsattu ja niiden käyttöä on opeteltu kaikkina aikoina.

Kun tietoa ja taitoa on riittävästi ja valmiiksi jo tiedetään, mitä halutaan, on meikkaustarvikkeet helppoa tilata netistä. Verkkokauppamme tarjoaa hehkuvan ja monipuolisen valikoiman kauneudenhoitotuotteita kauneuttaan vaaliville naisille ja miehille!