Kärkkäisen metsästysosastojen valikoimista löytyvät varusteet myös eksoottisissa kohteissa metsästämiseen

Asiantunteva palvelu, vaihtoehtoiset tuotteet, tuotteiden nopea saatavuus ja edullinen hinta. Siinä kiteytettynä Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan

Erä&Retkeily

-osaston toimintaperiaatteet.

Kärkkäisen tavaratalojen sekä verkkokaupan

– Meiltä löytyy kaikki tarvittava metsästykseen, eräretkeilyyn ja vaellukseen. Toki kaikkia merkkejä ei voi olla aina saatavissa, pelkästään tilankäytön vuoksi, mutta kyllä meiltä löytyy vaikkapa korjaustarvikkeet vanhan vaellusteltan rikkoontuneille putkille tai vaihtojouset tuttuun, vanhaan ilmakivääriin, kertooErä&Retkeilyosaston tuotevalikoimista vastaava tuotepäällikkö Samuli Kumpula.

Eräretkeily ja metsästys elävät nykyään nousukautta.

– Luonto- ja eräharrastukset yleisesti ovat kasvavia harrastusmuotoja. Nykyisin hyvinkin pienillä siirtymillä pääsee betonilähiöistä erätunnelmaan. Erityisesti nuoria metsästäjiä on tullut viime vuosina runsaasti lisää, samalla myös naismetsästäjien määrässä on havaittavissa kasvua, Samuli kertoo.

Kärkkäisen Erä&Retkeily -osaston valikoimista vastaavat ostajat sekä osaston asiantuntevat myyjät seuraavat aktiivisesti metsästyksen ja retkeilyn kentillä tapahtuvaa kehitystä ja päivittävät valikoimia asiakkaiden toivomusten ja kysynnän mukaan.

Kärkkäisen valikoimissa on tulevaksi metsästyskaudeksi uusia tuotteita jokaiselle metsästyksen sekä eräretkeilyn ja vaelluksen osa-alueelle.

– Uusista brändeistä valikoimissamme ovat esimerkiksi Swarovski-tähtäimet, Benelli-haulikot ja kiväärit sekä Ultrapoint-paikannuslaitteet.

– Yhä useampi suomalainen tekee metsästysmatkoja omatoimisesti ympäri maailmaa. Sen vuoksi eksoottisissa metsästyskohteissa tarvittavien tuotteiden määrä kasvaa meidän valikoimissamme kaiken aikaa. Ulkomailla metsästäville meiltä löytyy esimerkiksi lentokelpoiset aselaukut, aseet, patruunat ja metsästys-asut.

Kärkkäisen valikoimat huomioivat myös riistahoidon.

– Riistan ruokintaan meillä on esimerkiksi suolakiviä, riistaherneitä ja -maissia sekä ruokintaa tarvittavia automaatteja.

– Ja ei suinkaan tarvitse olla metsästäjä, jokainen voi toteuttaa omalle kotijärvelleen tai peltotilkulleen riistanruokintapaikan. Maanomistajan luvalla ruokintapaikkoja voi järjestää omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan, Samuli sanoo.

Riistakamerat ovat nykyisin merkittävässä roolissa osana toimivaa metsästystä ja riistanhoitoa. Riistakameroiden avulla voidaan seurata eläinten liikkeitä ruokintapaikoilla ja lisätä ruokavalikoimaa alueella liikkuvien eläinten mukaan: Hirvelle hirven eväät ja kyyhkylle kyyhkyn eväät. Molemmille kelpaa monesti samat einekset, tarvemäärissä vaan on suuria eroja.

Samuli , mitkä tekijät korostuvat, kun valitaan metsästysasetta vesilintu-, metsäkanalintu-, hirvieläin-, pienpeto- ja suurpetojahtiin?

– Valinta koostuu hyvin monesta osatekijästä. Aseen istuvuus ampujalle on yksi tärkeimmistä kriteereistä, kuten aseen perän oikea mitta, aseen paino sekä toimintatapa. Metsästettävän riistaeläimen mukaan valitaan aselaji sekä aseen kaliiberi.

Sorkkaeläinten – hirvi, kauris, peura, villisika – metsästyksessä käytetään koko ajan enenevissä määrin apuna metsästyskoiria. Metsästyskoira tarvitsee hyvää huolenpitoa, että se säilyy hyvässä jahtikunnossa.

– Metsästyskoira tarvitsee hyvässä kunnossa pysyäkseen aktiviteettejä ympäri vuoden. Metsästyskauden ulkopuolella pyörä- tai juoksulenkit koiran kanssa auttavat pitämään myös omistajan kunnossa. Laadukkaat ravinnepitoiset koiranruoat on tärkeä osa-alue, jotta koira onnistuu jahdissa. Metsästyskaudella on syytä lisätä energiapitoisten ruoka-annoksien määrää. Metsästyskauden ulkopuolella taas on huomioitava, ettei koira pulskistu liikaa, mutta että se saa ravinnosta tarpeelliset ravintoaineet. Kokeilemalla löytää omalle koiralle sopivimmat ja maistuvimmat ruoat.

Koirien seurantalaitetekniikka lienee kehittyvin osa-alue metsästyskoiratuotevalikoimissa.

– Valikoimissamme on metsästyskoirille monenlaisia seurantalaitteita. Niissäkin valinta tehdään käyttötarpeen, koiran koon sekä käyttötarkoituksen mukaan. Suosituimpia koirien seurantalaitemerkkejä ovat esimerkiksi Ultrapoint,GarminjaP-Park, Samuli kertoo.

Seurantalaitteiden avulla on pystytty lisäämään myös tieliikenneturvallisuutta.

– Hirven tai peuran nopea liikkuminen esimerkiksi vilkkaasti liikennöityä tietä kohti voidaan estää havainnoimalla sen liikkeet koiratutkan avulla.

Kärkkäisen metsästys- ja erätuotteiden ostaja Samuli Kumpula, 39, metsästää itse pienriistaa ja metsäkanalintuja. Erityisesti hän harrastaa eräretkeilyä ja kaiken kaikkiaan monipuolista luonnossa liikkumista. Koko Kumpulan perhe, Samulin lisäksi vaimonsa ja perheen neljä lasta ovat innokkaita luonnossa liikkujia.

Luonnossa liikkuessaan Samuli usein kokeilee ja testailee Kärkkäisen valikoimissa olevia tai valikoimiin tulossa olevia retkeilytuotteita. Omaa alaansa Samuli seuraa käymällä messuilla, sekä lukemalla lehtiä, nettiä ja keskustelemalla alan aktiiviharrastajien kanssa.