Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miten paljon Suomessa osataan ja valmistetaan tuotteita niin meidän suomalaisten käyttöön kuin muuallekin maailmaan? Usein puhutaan vain siitä, miten monet yritykset siirtävät tuotantonsa ulkomaille. Harvemmin tulemme puhuneeksi siitä, miten paljon meillä silti on kotimaisia tuotteita, jotka suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, suomalaisin voimin. Siitä saisimme olla ylpeitä ja pitää kiinni kaksin käsin.

Made in Finland

Kuulemme usein, että pitäisi suosia suomalaista, jotta työllistäisimme suomalaisia ja olisimme kannattamassa suomalaista yrittämistä. Suomalaisia tuotteita on kuitenkin joskus vaikeaa löytää.

Olemmekin Kärkkäisellä halunneet kiinnittää aivan erityistä huomiota suomalaisiin tuotteisiin ja kerätä verkkokauppaamme aivan oman osaston Suomessa valmistetuille tuotteille. Tällöin ostajan on helppoa etsiä itselleen esimerkiksi kotimaisia työjalkineita, ravintolisiä tai vaikkapa kosmetiikkaa.

Suomessa valmistetaan tuotteita laidasta laitaan. Ja miksipäs ei! Suomalainen osaaminen on huippuluokkaa ja meiltä löytyvät ammattilaiset monenlaiseen tekemiseen.

Suomalaisia tuotteita jokaiseen makuun

Lumoava on yksi kotimaisista korunvalmistajista. Sen kauniit, ajattomat ja laadukkaat korut henkivät yksilöllisyyttä ja yhdessä osaamista. Korut valmistetaan Suomessa suurella sydämellä ja iättömällä designilla.

Toinen huomionarvoinen suomalainen korujen valmistaja on 1940-luvulta saakka kultasepän taitojaan hyödyntänyt Festive, jonka koruissa käytetään huolellisesti valittuja ja tarkan luokituksen mukaisia timantteja. Timanttien valintaan vaikuttavat ratkaisevimmin väri, puhtaus ja hionnan laatu. Festive-koruissa hinta–laatusuhde on mitä parhain.

Timantit ovat ikuisia, mutta myös päivittäistavaroissa on paljon sellaista, jossa voit valita suomalaisen. Esimerkiksi luontaistuotteissa Leader, Vitabalans, Puhdas+ ja Frantsila tuottavat ja pakkaavat tuotteensa Suomessa.

Suomessa tuotetut luonnontuotteet ovat luotettavia ja laadukkaita. Niiden valmistuksessa käytetään parhaita raaka-aineita, ja niiden valmistus rakentuu puhtauden, vastuullisuuden ja korkean osaamisen varaan. Luonnonmukaisuus on koko ajan nouseva trendi ja luonnollisuutta arvostetaan niin kosmetiikassa kuin ravinnossakin. Suomalaiset ravintolisät ovatkin tarkkaan valikoitujen valmistusaineiden ja -tapojen ansiosta aivan huippuluokkaa.

Myös taloustavaroissa ja käyttöesineissä on monenlaisia kotimaisia tekijöitä, joiden tuotteet sopivat suomalaisiin koteihin jokapäiväiseen käyttöön. Tarvitsetpa sitten säilytyslaatikoita, marjapoimuria tai sisustusesineitä, niin Ortheksilta, Plastexilta, Smartstorelta ja Aarikalta löydät varmasti kestäviä ja käytännöllisiä ratkaisuja.

Kosmetiikkaa kuluu päivittäin, ja sen laadulla on todella väliä niin hiusten kuin ihonkin hyvinvoinnin kannalta. Laadukas kosmetiikka tuo luksuksen tavalliseenkin arkipäivään. Ja mikä parasta, voimme valita kotimaisen luksuksen. Kotimaisia, upeita tuotteita valmistavat muun muassa Lumene, XZ, Biozel, Herbina, Frantsila, LV, Erisan, Ole hyvä ja Erittäin Hieno Suomalainen.

Nämä kaikki Made in Finland -tuoteet ovat monipuolisilla valikoimillaan ostettavissa verkkokaupastamme.

Suomi 100 vuotta -tuotteet

Syntymäpäivä on aina juhla. Ja kun syntymäpäiväsankari täyttää pyöreitä vuosia, usein juhlitaan isosti. Tänä vuonna koko Suomi juhlii syntymäpäivää. Juhlavuosi Suomi 100 vuotta näkyy melkein kaikkialla.

Suomi 100 -logo koristaa niin astioita, pyyhkeitä, koruja kuin työkalujakin. Koko juhlavuoden teemana on yhdessä. Mekin olemme yhdessä koonneet verkkokauppaamme laajan valikoiman upeita Suomi 100 -tuotteita.

Juhlavuoden tarjoiluastiat

Monet suomalaiset yritykset ovat tuoneet valikoimiinsa upeita Suomi 100 -tuotteita, joissa toistuvat Suomi 100 -logo ja Suomenlipun värit. Tuotteet kuvastavat muutoinkin Suomea ja Suomen itsenäistymisen historiaa.

Arabia, Iittala, Hackman ja Fiskars juhlistavat 100-vuotiasta Suomea mielenkiintoisilla juhlavuoden astioillaan ja tuotteillaan. Tuotekokoelmassa näkyvät niin muotoilun klassikot kuin rakkaimmat kuviotkin. 

Arabian lahja 100-vuotisjuhlille on kaunis mukikokoelma, joka koostuu kymmenestä erilaisesta mukista, joista jokainen on kuvioitu rakastettujen suomalaisten taiteilijoiden luomilla kuvioilla itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä. Mukit löytyvät verkkokaupastamme niin yksittäisinä kuin myös viiden mukin kokoelminakin.

Juhlamukien lisäksi Suomi 100 -juhlavuoden astiastoa voi täydentää juhlallisilla Iittalan astioilla, jotka henkivät maamme historiaa.

Alvar Aalto -kokoelman Suomi 100 -maljakot tai Kastehelmen Suomi 100 -lasituotteet ovat kaikki upeaa ultramariinin sinistä, joka on kuin tuulahdus maamme vesistöistä ja sinisestä taivaasta. Koko Iittalan Suomi 100 -mallisto on saatavilla verkkokaupassamme.

Muut juhlavuoden astiat

Suomalaisen klassikon, Hackmanin Savonia-sarja on todiste siitä, että hyvä muotoilu kestää aikaa. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi 24-osainen Savonia-lahjapakkaus sisältää kaupanpäällisenä kakkulapion, jossa on Suomi 100 -kaiverrus.

Fiskars on yksi Suomen vanhimmista yrityksistä. Se on perustettu jo vuonna 1649. Fiskarsin tuotteet ovat ergonomisia, helppokäyttöisiä ja laadukkaita suomalaisia tuotteita. Suomen 100-vuotissyntymäpäivälle Fiskars on tuonut juhlalliset tuotteet; sakset, kirveen ja paistinpannun.

Myös Muumimukien kokoelmaan on saatu juhlavuoden kunniaksi uudenlaista ilmettä. Arabia on valinnut Tove Janssonin kokoelmasta uuteen Muumilaakso-erikoismukiinsa akvarellikuvituksen, joka sopii teemaltaan loistavasti Suomi 100 juhlavuoden yhdessä-teemaan.

Juhlavuoden muut upeat tuotteet

Marttiinin Suomi 100 -juhlapuukko on itsenäisen Suomen historian kunniaksi valmistettu puukko, jonka helat ovat joko kultaiset, hopeiset tai pronssiset. Puukkoa valmistetaan vain juhlavuoden ajan ja jokainen puukko on numeroitu. Puukon kahva on valmistettu upeasta suomalaisesta visakoivusta ja päätyhelaa koristaa Suomen lippu. Terä on korkeakiiltoista kromiterästä ja siinäkin on yksilöllinen numerointi. Puukon tuppi on erikoispainatuksella varustettua valkoista nahkaa.

Verkkokaupassamme on todelliset Suomi 100 -juhlat! Olemme valinneet juhliin kattavan valikoiman kaikkia Suomi 100 -tuotteita, joiden toivomme ilahduttavan kanssajuhlijoitamme. Satavuotias Suomi, suomalaisuus ja kotimaisuus ovat upeita asioita, joista meidän kannattaa yhdessä pitää hyvää huolta!