Kesä on puutarhajuhlien aikaa. Puutarhoissa ja pihoilla vietetään niin häitä kuin pienempiäkin juhlia perheen ja ystävien kesken. Juhlaherkut tarjoillaan usein seisovasta pöydästä, mutta juhlaväelle on erilaisia puutarhatuoleja ja -sohvia, joilla istuskella seurustelemassa. Puutarhakeinut ja -penkit sopivat myös hyvin istuimiksi isompiinkin juhliin.

Lapsille ja lapsenmielisille

Lasten kemuissa pihakalusteista suosituimpia ovat erilaiset keinut. Pihakeinu ja riippukeinu toimivat mukavasti myös pienimpien osallistujien kanssa.

Jännittävä hämähäkkikeinu tai linnunpesäkeinu ovat varmasti varsinkin poikien mieleen. Ja kyllä niissä tytötkin mielellään keinuvat. Pihakeinut tuovat ulkokalusteisiin mukavasti vaihtelua ja viihdyttävät varsinkin lapsivieraita.

Puutarhakeinu sopii myös vanhemmallekin juhlijalle. Sen lempeässä keinunnassa voi rentoutua ja keskittyä kesän tunnelmaan. Puutarhakeinun katos suojaa auringon paahteelta ja antaa varjoisan vilvoittelupaikan niille, jotka eivät jaksa tai halua istua päivää auringossa.

Perhejuhlat pihalla tai terassilla

Suuret ruokaryhmät mahdollistavat isonkin seurueen kokoontumisen. Polyrottinkiset ruokailuryhmät ovat näyttäviä ja kestäviä kesäpihan kalusteita.

Puutarhakalusteiden puhdistus ja huolto kannattaa tehdä aina hyvissä ajoin ennen kesän ensimmäisiä puutarhajuhlia, jotta kalusteet ehtivät kuivua kunnolla. Puutarhakalusteet säilyvät sitä pidempään hyvinä mitä huolellisemmin jaksat niistä huolta pitää.

Polyrottinkikalusteet ovat siitä kiitollisia, että niiden puhdistaminen on helppoa eivätkä ne vaadi huoltoa samoin kuin puukalusteet.

Polyrottinkisohva on keveä ja helppo kaluste vaikka pienemmällekin terassilla. Polyrottinkikalusteet ovat tyylikkäitä, kestäviä ja helppohoitoisia. Sohva tuo terassille pehmeyttä ja kodikkuutta. Myös kesäkalusteiden pehmusteet tuovat tuoleille ja keinuille samalla sekä näköä että pehmeyttä.

Grillijuhlat säässä kuin säässä

Kesäisissä puutarhajuhlissa säällä on melkoinen vaikutus. Juhlan järjestäjät toivovat varmasti aurinkoa, lämpöä ja sopivaa tuuleskelua. Kaikki ei kuitenkaan mene aina suunnitelmien mukaan.

Jos juhlia ei ole sateen sattuessa mahdollista siirtää sisätiloihin tai juhlatelttaan, kannattaa varautua suurilla aurinkovarjoilla, sillä nekin suojaavat keskelle juhlia sattuneelta kuurosateelta.

Vaikka vanhan uskomuksen mukaan sateen sattuminen hääjuhlaan tuokin hääparille onnea, sade ei koskaan ole mukava juhlavieras silloin, kun juhlitaan ulkona. Mutta yhtä lailla paahtava helle tuo omat haasteensa puutarhajuhlissa. Ellei muille, niin ainakin kokille, joka on juuri loihtinut jälkiruuaksi upean jäädykkeen tai suuren kermatäytekakun.

Aurinkovarjot ja terassisuojat suojaavat kuitenkin terassia paahteelta. Seisovapöytä kannattaakin sijoittaa suojaisaan ja varjoisaan paikkaan ja suojata vielä varjoilla. Tällöin ruuat säilyvät parempina pidempään.

Kesäkalusteet verkosta

Verkkokauppamme on pullollaan upeita puutarhakalusteita, polyrottinkituoleja ja -pöytiä, erilaisia sohvia ja kokonaisuuksia. Samoin lapsille löytyvät kaikenlaiset keinut ja ulkolelut viihtyisään pihalla oleskeluun.

Ota siis kesästä kaikki ilo irti! Kerää vaikka koko suku koolle ja järjestä puutarhajuhlat teille sopivaan tyyliin. Puutarhakalusteista se ei ainakaan jää kiinni.