Kuulutko niihin liikkujiin, jotka saavat mukavasta juoksupaidasta uutta virtaa lähteä lenkille? Tai jolle värikäs juoksutakki antaa potkua lenkkipolulla? Eikö silloin kannatakin satsata lenkkivaatteisiin? Vai oletko jo jonkin aikaa juossut vanhoissa, kuluneissa vaatteissa ja kaipaisit päivitystä juoksutrikoisiisi? Myymälöistämme löytyvät kestävät ja laadukkaat urheilutekstiilit kaikenlaiseen urheiluun järkevään hintaan.

Juoksuhousut joka lähtöön

Juoksuhousujen on tarkoitus tehdä juoksusta mukava kokemus. Hyvät juoksuhousut ovat napakat, mutta eivät silti purista vyötäröltä. Juoksuhousut on hyvä valita vuodenajan mukaan. Kesällä riittävät ohkaisemmat juoksutrikoot mutta syksyn tullessa kannattaa valita tuulisuojatrikoot tai paksummat talvitrikoot.

Kompressiotrikoot poikkeavat tavallisista juoksutrikoista siinä, että ne ovat tiukempia ja muotoilevampia. Ja ne auttavat ehkäisemään alaraajojen ja -vartalon lihaskramppeja. Kompressiotrikoiden on todettu vähentävän lihaskipuja ja auttavan palautumisessa. 

Juoksutakit ja -paidat sääolojen mukaan

Aivan kuten juoksutrikoissakin, paidoissa ja takeissa on paljon valinnan varaa. Urheiluvaatteiden yläosissa on alaosia enemmän vaihtoehtoja kerrospukeutumiseen. Kompressiopaitojen, juoksupaitojen ja juoksutoppien lisäksi vaatetukseen on mahdollista lisätä säiden ja vuodenaikojen mukaan juoksuliivi tai juoksutakki. Tai kylmempinä aikoina juoksupaidan tai -takin päälle voi lisätä vielä termoliivin, jotta ylävartalon lihaksen pysyvät varmasti lämpiminä.

Juoksuun tarkoitetut yläosat ovat joustavia ja niiden ansiosta juoksu on kevyttä ja helppoa vaikka lenkille olisi kipaissut joko painoliiveissä tai mukanaan juoksurattaat.

Turvalliset urheilutekstiilit

Välineurheilusta voidaan ajatella monella tapaa, mutta järkevillä urheiluvaatevalinnoilla on merkitystä suorituksen onnistumissa. Osa pukeutumiseen liittyvistä virhevalinnoista aiheuttaa liikkuessa epämukavaa oloa ja osa niistä voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Ei siis lopulta ole ollenkaan yhdentekevää, millaisiin juoksutrikoisiin tai juoksutakkeihin rahansa laittaa.

Urheilutekstiileissä oleellista on niiden hengittävyys. Samalla ne eivät saa olla ihoa ärsyttäviä, kiristäviä tai hankaavia mutta kuitenkin ne saavat olla tukevia ja jopa muotoilevia. Näin ainakin kaikissa kompressiovaatteissa. Urheilutekstiilien ihonmyötäisyys tuo mukavuuden lisäksi myös turvallisuutta ainakin silloin, kun liikutaan vaikkapa kuntosalilaitteiden, juoksumattojen tai telinevoimistelupukkien keskellä. Myös pyöräillessä turvallisiin valintoihin on hyvä kiinnittää huomiota.