Kastelutarvikkeista on tänä kesänä Kärkkäisellä entistä laajemmat valikoimat

Kärkkäisen puutarhaosaston kasvivalikoimissa pyritään suosimaan kotimaisia ja mahdollisimman lähellä tuotettuja kasveja. Kärkkäisen puutarhaosasto palvelee myös verkkokaupassa, www.karkkainen.com. Verkkokaupan puutarhaosaston valikoima kasvaa koko ajan.

Suomalaiset ovat innostuneet ruoanlaitosta ja raaka-aineiden kasvattamisesta itse. Moni valitsee puutarhan ja terassin ruukkuihin yrttejä ja salaatteja kesäkukkien sijaan. Näin hyötykasvit ovat lähellä ruoanlaittajaa. Yrtit puutarhan ja terassin somisteena tarjoavat samalla hienostuneen tuoksutunnelman puutarhasta ja terassista nauttijalle.

– Kasvatuslaatikot ja minikasvihuoneet toimivat hyvin parvekkeella pienessäkin tilassa, toteaa Kärkkäisen puutarhaosaston tuotepäällikkö, ostaja Marjaana Saarinen.

Hän korostaa, että puutarhassa saa kauniilla tavalla muistot kukkimaan ja kulkemaan mukana elämän helminauhassa.

– Minulla on puutarhassani edesmenneiden isovanhempieni puutarhan pistokkaista ja juurista kasvattamiani pensaita, puita ja kukkia, Marjaana kertoo.

Omassa puutarhassaan Marjaana suosii myös ruukkupuutarhaa: yrttejä, salaatteja ja kesäkukkia ruukuissa.


Kärkkäisen puutarhaosaston tuotepäällikkö, ostaja Marjaana sekä puutarhaosaston myyjä Liisa iloitsevat suomalaisten kaiken aikaa kasvavasta puutarhaharrastuksesta.
 

Toukokuun alussa , kun kaikki kesäkasvit ovat tulleet, puutarhavalikoimat ovat Kärkkäisellä huipussaan. Tuotteita on silloin lähemmäs neljätuhatta.

– Puutarhatuotteita voi ostaa viiden Kärkkäisen tavaratalon lisäksi verkkokaupastamme, www.karkkainen.com. Esimerkiksi kompostorit ja kuivakäymälät tarvikkeineen löytyvät meiltä pääsääntöisesti verkkokaupastamme. Suuren kokonsa vuoksi niiden kuljetus on monesti hankalaa, joten onkin helpointa tilata ne suoraan kotiin toimitettuna, samoin kuin puutarhakalusteet, Marjaana toteaa.

Kärkkäisen puutarhaosastojen perusvalikoimista kotipuutarhuri saa kaikki tarvitsemansa tuotteet: mullat, lannoitteet, kate- ja maanparannusaineet, tuholaistorjunta-aineet, maanrakennuskankaat ja ruukut sekä nurmikon, kukkien ja vihannesten siemenet ja kesäkukat sekä kukkasipulit kevääseen ja syksyyn ja siemensipulit.

Läpi vuoden Kärkkäisen tavaratalon puutarhaosastojen valikoimissa ovat sesonkikukat pääsiäiseen, äitienpäivään, valmistujaisiin ja jouluun.

Jokaisen tavaratalon kassojen luona on leikkokukkakimppuja.

– Kärkkäisen kasvivalikoimissa pyritään suosimaan kotimaisia ja mahdollisimman lähellä tavaratalojamme tuotettuja kasveja, Marjaana korostaa.

Punasavi- ja muoviruukkujen lisäksi viherpeukalot suosivat metallisia istutusastioita. Väreistä valkoinen, harmaa ja musta ovat suosituimmat.

– Yrttien kasvatusinnostuksen noustessa olemme lisänneet valikoimiimme yrttiruukkuja sekä yrttien kasvatuslaitteita.

Taimin kasvattajille Kärkkäisellä on muun muassa turveruukkuja, pienkasvihuoneita ja lämpömattoja.

Viime kesän uutuus, muovinen kukka-amppeli pitää edelleen pintansa suosikkituotteena.

– Sen ideana on, että kasvi saa juuri tarvitsemansa määrän vettä. Esimerkiksi amppelimansikka viihtyy loistavasti kyseisessä amppelissa ja tuottaa hyvin sanoa. Muovisen kukka-amppelin multatila on iso, joten siihen saa rakennettua näyttävän istutuksen.

Kärkkäiseltä saa myös koristeita puutarhaan, esimerkiksi patsaita, metallisia lintuja, polyresiinistä valmistettuja koristehahmoja sekä lintujen juoma-altaita.

– Perinteisten perenna- ja marjapensastukien lisäksi meillä on myös koristeellisia kukka- ja pensastukia sekä reuna-aitauksia.

Oksasakset, lapiot, talikot, ruohonleikkurit, trimmerit, pensasleikkurit, kottikärryt sekä pienemmät työkalut on koottu Kärkkäisen kesäpuutarhoihin ostamista helpottavaksi yhdeksi kokonaisuudeksi. Samasta yhteydestä löytyvät myös kastelutarvikkeet letkuineen ja liittimineen.

– Täksi kesäksi olemme vielä viime kesästä lisänneet kastelutarvikevalikoimia. Kastelutarvikkeet ovat nyt todella suosittuja.

Yksi kastelijoiden suosikki on venyvä letku.

– Venyvä letku on suorastaan nerokas, esimerkiksi 10 metriä pitkä letku venyy vedenpaineen ansiosta 30 metrin mittaiseksi, Marjaana kertoo.

Polkumuotin avulla voi valaa itse pihalle käytäviä tai alustan kalusteryhmälle.

– Hankkimalla kaksi muottia nopeuttaa työtään huomattavasti, kun pääsee työstämään seuraavaa valua edellisessä muotissa olevan erän vielä kuivuessa.

Puutarhan rakentajille Kärkkäiseltä löytyvät autotallit, kasvihuoneet ja puutarhavarastot.

– Puutarhamyymälöidemme valikoimissa on myös tuuletus- ja kuivaustelineet, jäteastiat sekä aitaverkot pystytystarvikkeineen.

Puutarhakalusteita Kärkkäisellä on moneen makuun ja tarpeeseen: kevyet jakkarat ja pöydät retkelle, parvekkeelle käytännölliset taittokalusteet sekä isompiin tiloihin sohva- ja pöytäryhmät sekä keinut, aurinkovarjot ja paviljongit.

Grillaajat ja savustajat löytävät Kärkkäiseltä kaiken tarvitsemansa hyvässä hinta-laatusuhteessa. Lapsille on runsas valikoima inspiroivia ja turvallisia pihan leikkivälineitä ja -telineitä.

Monessa kotipuutarhassa kotkottavat tätä nykyä omat kanat. Kärkkäisellä on kotikanoille kauniit kodit.
Kukkien lisäksi ruukuissa kukoistavat nyt yrtit ja salaatit. Amppeleista saa poimia suoraan mansikoita terassiherkuttelun iloksi.Ekologisen MullToa-kuivakäymälän toiminta perustuu biologiseen prosessiin, joka muuttaa jätteen mullaksi paikan päällä. Multa syntyy luonnollisesti luonnon omien mikro-organismien avulla ilman vettä tai viemäröintiä.