Kärkkäisen työvälineosasto on myös ammattilaisten valinta, osasto panostaa yritysmyynnin kehittämiseen

Kärkkäisen työvälineosaston monipuoliset valikoimat ovat kasvaneet amerikkalaisvalmisteisilla, laadukkailla DEWALTin 54 voltin akkukäyttöisillä sähkötyökaluilla. Valikoimissa on myös runsaasti muita DEWALT-sähkötyökaluja sekä akkukäyttöisiä että johdollisia.

Kärkkäisen työvälinepuolen tuotepäällikkö Tero Kärkkäinen kertoo, että akkukäyttöiset työkalut kasvattavat kovasti suosiotaan: enää ei tarvitse vedellä sähköroikkia pitkin työmaata. Terassien ja patioiden kevätkunnostajia Tero muistuttaa perustyökaluista, jotka nykyään löytyvät myös akkukäyttöisinä: pöytäsirkkelistä, jiirisahasta ja iskevästä ruuvinvääntimestä.

– Akkukäyttöisten sähkötyökalujen akut ovat hyvin kestäviä. Esimerkiksi jiirisahan akku kestää ammattimaisesti kakkosnelosta katkaisevan timpurin käytössä koko päivän.

Sähkötyökalujen akun voi ladata myös autolaturilla.

Työvälineosasto on yksi Kärkkäisen tavaratalojen kivijalka. Osasto on ollut Kärkkäisellä alusta saakka, 29 vuotta. Työvälineosaston valikoimissa on monia alan arvostettuja brändejä, DEWALTin lisäksi esimerkiksi Makita, Kränzle, Kärcher, Stanley, Fiskars, GeeTee, Bahco ja Knipex. Esimerkiksi Makitan työvälinevalikoima on Kärkkäisen Lahden tavaratalossa Suomen suurimpia.

J. Kärkkäinen Oy tuo myös itse maahan Timco-merkkisiä työvälineitä.

– Timco-brändissä on muun muassa hinta-laatu -suhteeltaan erittäin hyviä halkaisukoneita, Tero kertoo.

Kärkkäisen tavaratalojen työvälineosastoilla asioiminen on tehty mahdollisimman asiakasystävälliseksi. Monia työkaluja löytyy asiakkaan tarpeen mukaan eri hintaryhmistä: edullista, laadukasta keskihintaista ja ammattikäyttöön soveltuvaa.

– Asiakkaan on helppo ja nopea löytää oikea tuote; millaista juuri sillä hetkellä tarvitsee. Lisäksi meidän työvälineosastojemme myyjät ovat erittäin ammattitaitoisia, heiltä saa aina kysyä neuvoa, Tero korostaa.

Kärkkäisen työvälineosasto panostaa vahvasti verkkokauppaan.

– Verkkokaupassa www.karkkainen.com työvälineiden valikoima on jopa laajempi kuin tavarataloissamme. Työvälineitä verkkokaupassa on tällä hetkellä noin 13 000 artikkelin verran, ja lisää tulee koko ajan. Verkkokaupassa asiakkaiden suosikkituotteita ovat sähkökäyttöiset akkutyökalut sekä painepesurit, halkomakoneet, aggregaatit ja generaattorit, Tero kertoo.

Kärkkäisen isoissa tavarataloissa työvälineosaston valikoimissa on reilut 10 000 tuotetta.

Tero Kärkkäinen on ollut työvälinekaupan parissa yli 20 vuotta. Hän seuraa jatkuvasti alan uusia tuulia sekä Suomessa että ulkomailla.

– Työvälineosastojen henkilökunnalta vaaditaan vankkaa alan tuntemusta. Järjestämmekin jatkuvasti koulutusta esimerkiksi uusien tuotteiden osalta työvälineosastojemme henkilökunnalle.

Kärkkäisen työvälineosastoilla kuunnellaan herkällä korvalla asiakkaiden toiveita – ja pyritään hankkimaan valikoimiin asiakkaiden toivomia tuotteita.

Teron mukaan tee-se-itse -miehiä ja -naisia on taas entistä enemmän. Pikku remontit ja isommatkin rakennustyöt pyritään suomalaiskodeissa tekemään entistä enemmän itse. Nykyään naisten käsissä pysyvät työkalut yhtä lailla kuin miesten.

Merkittävän asiakasryhmän Kärkkäisen työvälineosastolla muodostavat rakennus- ja remonttialan ammattilaiset: yksityiset ja julkisen puolen – kunnat, kaupungit, yhteisöt – alan toimijat. Ammattipuolen remontoijia ja rakentajia Kärkkäisellä palvelevat yritysmyyjät. Myös yritystiliostoihin on mahdollisuus.

– Työvälineosastolla tulemme entisestään panostamaan yritysmyynnin kehittämiseen, Tero kertoo luotsaamansa osaston tulevaisuudensuunnitelmista.

Työvälineistä tämän hetken suosikkituotteiksi tuotepäällikkö Tero Kärkkäinen nostaa pikahalkomakoneet.

– Vauhtipyörästä ja sähkömoottorista voimansa ottava pikahalkomakone on jopa kuusi kertaa nopeampi kuin tavallinen hydraulinen halkomakone, ja uudet hydrauliset pikahalkomakoneet ovat kolme kertaa nopeampia kuin perinteiset mallit.

Läpi vuoden, mutta erityisesti keväisin, yksi suosikkituoteryhmä on painepesurit.

– Painepesurit helpottavat kodin pesuaskareita pihalla ja puutarhassa. Ne ovat käteviä mattojen ja autojen pesussa. Maataloudessa painepesureiden käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat, Tero toteaa.

Hän neuvoo asiakasta kiinnittämään painepesuriostoksilla erityisesti huomiota pesurin painoon ja sen käyttämään veden määrään. Mitä suurempi vedenvirtaus, sitä parempi ja nopeampi pesutulos.

– Painepesurin käyttämä veden määrä on olennaisin asia painepesurin toimivuudessa. Veden virtaus vaikuttaa oleellisesti pesunopeuteen. 8– 10 litraa vettä minuutissa tuottava painepesuri on hyvä valinta kotikäyttöön. Yli 10 litraa vettä minuutissa tuottavat painepesurit sopivat maatalouskoneiden pesuun sekä muuhun ammattikäyttöön.