Luistelu on mukava koko perheen yhteinen talviliikuntamuoto

Hyvä peruskunto rakentuu lapsuudessa ja nuoruudessa. UKK-instituutin suositusten mukaan kaikkien 7–18-vuotiaiden tulisi liikkua vähintään 1–2 tuntia päivässä, monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. UKK-instituutin työikäisten, eli 18–64-vuotiaiden liikuntasuositukset pohjautuvat liikuntapiirakkaan. Liikuntapiirakalla kiteytetään viikoittainen liikunnantarve terveyden kannalta. Reipasta kestävyysliikuntaa tulisi viikoittain harrastaa yhteensä vähintään 2,5 tuntia tai rasittavaa kestävyysliikuntaa 1 tunti 15 minuuttia. Kestävyysliikuntaa olisi hyvä harrastaa lähes päivittäin ja vähintään 10 minuutin jaksoissa. Lihaskuntoa ja liikehallintaa harjoittavaa liikuntaa tulisi harrastaa ainakin kahdesti viikossa.

Ihmisen keho on luotu liikkumaan, ja se tarvitsee liikettä pysyäkseen terveenä. Liikunnan tulisi kuulua meidän kaikkien jokaiseen päivään, tai ainakin aktiivisen, liikunnallisen elämäntyylin. Motivaation kipinä liikuntaharrastuksille sytytetään lapsuudessa. Kädessäsi olevassa Kärkkäisen asiakaslehdessä on runsaasti virikkeitä jamotivaattoreitaliikunnalliseen talveen sekä ulkona että sisällä. Murtomaahiihto on upeasti taas suomalaisen suosikkilaji, osaltaan tähän vaikuttaa varmasti uusien suksien helppohoitoisuus: sukset jalkaan ja ladulle!

Monet perheet ovat innostuneet luistelemisesta. Luistelu onkin mitä ihanteellisin koko perheen liikuntamuoto, jokainen perheenjäsen löytää tapansa luistella. Osa pelaa lätkää, osakaunoluistelee, perheen pienimmät ottavattöpötellenensi liukujaan äidin, isän tai sisarusten tukemana. Luistellessa kehittyvät sekä lihaskunto, ketteryys että liikkuvuus, tärkeitä ominaisuuksia jokaisessa ikävaiheessa.

Lumikenkäilyja -lautailu ovat nytcool! Niissä molemmissa kehittyvät voima, tasapaino, ketteryys ja koordinaatiokyky. Eikä unohdeta hyötyliikuntaa, lumitöiden tekeminen on mitä loistavin talviliikuntamuoto. Sisäliikuntalajeista esimerkiksi jumppa on mahtava laji monipuolisuudessaan: aerobinen kunto, lihasvoima, tasapaino ja notkeus kehittyvät samanaikaisesti. Oman kehon painolla harjoitteleminen on nyt suosiossa. Kahvakuulat käteen ja treenaamaan – todella tuntuu, lihakset ovat kuin tulessa. Joogamatto kutsuu pitämään kehosta ja mielestä huolta.

Alkutalvi on myös alennusmyyntien ihanaa aikaa, edullisen löytämisen juhlaa perheen, itsen ja kodin onneksi. Meillä Kärkkäisellä on nyt upean ALE:n loistava loppuhuipennus. Tervetuloa nauttimaan löytämisen ilosta.

ReettaReinman