Rasvakahvi tuli laajaan tietoisuuteen yhdysvaltalaisen Bolletproof-yrityksen toimitusjohtajan Dave Aspreyn kautta. Hänen kehittämänsä samettinen juoma vireyttää mieltä ja kehoa.

Kärkkäisen luontaistuoteosaston tuotepäällikkö Erkki Palviaisen mukaan rasvakahvi kiihdyttää rasva-aineenvaihduntaa.

– Esimerkiksi voi ja kirkastettu voi ovat kahvin seassa erinomaisia rasvoja. Rasva pehmentää kofeiinin virkistävän vaikutuksen nousun sekä laskun, näin kofeiinin virkistävä vaikutus on pidempi, Palviainen uskoo.

Lihottaako rasvakahvi?

– Tein tästä kuukauden testin. Valmistin joka päivä puolen litran verran kahvia, johon lisäsin jopa 150 grammaa tyydyttynyttä rasvaa. Blendasin sen todella kermaiseksi seokseksi tehosekoittajalla. Join sen aamuisin. Minulla ei ollut ennen kahta vielä yhtään nälkä. Laihduin noin kilon viikossa ja painoni putosi 63 kiloon. Minun oli pakko alkaa lisätä hunajaa rasvakahviin ja vähentää rasvan määrää. Rasva laihduttaa, ja kun sitä nauttii jatkuvasti; elimistö oppii siihen, vastaa Palviainen.

Erkki Palviaisen aamukahvi sisältää kollageenia, gheetä (kirkastettu voi), brain octane -öljyä, MCT-öljyä tai XCT-öljyä. Makeutta saa hunajasta tai vaniljasta. Puoleen litraan kahvia voi lisätä 1-2 rkl kollageenia, 1 rkl MCT-öljyä ja 1 rkl gheetä sekä ripauksen vaniljaa. Sekoitus tapahtuu tehosekoittimella.