Luonnonkosmetiikalla iho ihanaksi

Tuttu juttu, mutta todennäköisesti olemme taas lupailleet itsellemme paljon. Moni miettii – hymyillen toivottavasti, lupasinko liikaa. Saattoi olla, mutta aina kannattaa yrittää – ja Kärkkäisen Hyvinvointipäivillä me yritämme.

Ami Jatila, ravintovalmentaja

Teksti: Ami Jatila

Miten se uusi elämä aloitetaan? Saatamme tuntea itsemme väsyneiksi, sairaiksi ja stressaantuneiksi, jolloin aloittaminen on vaikeaa. Kuten yleensä kaiken uuden.

Oma motivaatio vie meitä kuitenkin eteenpäin. Halu tehdä on kaiken pysyvän muutoksen lähtökohta.

Omaan hyvinvointiin ja terveyteen kannattaa satsata. Liikunnalla saa paljon positiivisia vaikutuksia. Toiveena on kilot ja turvotus kuriin, vastustuskyky korkealle, enemmän elinvoimaa ja jaksamista kevättä kohti.

Mietimme täsmätuotteita itsehoitoon sekä ohjeita, miten lisäravinteista saa parhaimman hyödyn ruokavalion tukena. Monien terveyttä lupaavien tuotteiden hinnat ovat korkeita, emmekä aina tiedä niiden käyttötarkoitusta; siksi emme saa niistä hyötyä irti.

Muutosmatkalle tarvitaan usein asiantuntijaa ja tsemppaajaa, jotta pääsee alkuun. Riittää, että joku kannustaa ja muistuttaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa terveellisempiä elämäntapoja.

Vuosi sitten lupasin itselleni, että kokeilen luonnonkosmetiikkaa enkä laita iholleni mitään, mikä kuormittaa elimistöäni turhaan. Mennyt vuosi on ollut kokeilua, uuden oppimista ja ihania löytöjä.

Nyt olen ”hurahtanut” täysin luonnolliseen kauneudenhoitoon, eikä paluuta entiseen ole. Olen innoissani löydöistäni ja haluan kertoa niistä.

Suosikkejani on Manuka-hunaja, joka on ollut alkuperäiskansojen kansanlääkityksessä jo vuosisatoja. Manuka-hunajan hoitavuus on jaoteltu sen vahvuuden mukaan: mitä suurempi luku purkin kyljessä, sitä voimakkaampi on sen hoitava vaikutus.

Kokeilin Manukaa ensin sisäisesti, sitten ulkoisesti ja olen vakuuttunut sen terveysvaikutuksista.

Ihonhoidossa Manuka toimii loistavasti. Manuka-hunaja kirkastaa, puhdistaa, kosteuttaa ja siinä olevat antioksidantit hidastavat ihon vanhenemista. Manuka-hunajasta voi tehdä kasvonaamion.

Erittäin ihana tuttavuus on myös Frantsilan kehäkukkavoide, joka sopii keholle ja kasvoille.

Yöllä olen käyttänyt Tameran yövoidetta, joka on ihanan täyteläinen, se kosteuttaa ja hellii kuivaa ihoani. Voide koostuu muun muassa luontaisesta aloe verasta, kookosöljystä, ruusuvedestä, jojoba-öljystä ja mantelista. Uutuutena olen löytänyt Bioaroman savinaamiot ja vartalovoiteet. Yanon kalakollageeni on myös huipputuote kauneuden hoitoon.

Ruokalupaus . Sellainenkin saatettiin tinatessa antaa. Elinvoimaa ja jaksamista kevättä kohti, turhille kiloille kyytiä, huomio suoliston kuntoon, ruokavalio ja sitä tukevat lisäravinteet balanssiin.

Ei huonoja lupauksia, sillä suoliston hyvinvoinnilla on suora yhteys fyysiseen ja psyykkiseen terveys- ja vireystilaamme: ihminen on sitä, mikä häneen imeytyy.

Suolisto ei ole kunnossa, jos se ei kykene imeyttämään tarvitsemiamme ravintoaineita.

Ihannepainon ja energisen olon saavuttamiseen tarvitaan riittävä määrä ravinteita. On hyvä kiinnittää huomio ruuan laatuun, syödä mahdollisimman terveellistä ja puhdasta ruokaa sekä tukea kokonaisuutta oikein valituilla hyvillä ja laadukkailla lisäravinteilla. Näin elimistömme pysyy ravittuna ja kylläisenä pidempään.

Näistä asioista puhutaan lisää Kärkkäisen hyvinvointipäivillä. Lämpimästi tervetuloa.

Asuu Suomessa ja Espanjassa

Työnkuvaa: Hyvinvointivalmennusta ja painonhallinnan ohjausta, ryhmät Espanjassa sekä tavaratalojen hyvinvointipäivät Suomessa, ravinto- ja hyvinvointiluennot sekä ravintovalmennus.

Harrastukset: Padeli, lenkkeily, pyöräily ja luonnosta nauttiminen sekä terveellisten ja herkullisten ruokareseptien suunnittelu

Tärkeää: Hyvät yöunet, positiivinen ajattelu ja liiallisen stressin välttäminen.

Tavoite: Auttaa ihmisiä voimaan paremmin.